Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş: 'Hiç korkmadan mücadele ettiler

Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş: 'Hiç korkmadan mücadele ettiler
Yaşasaydı bugün 77. yaşına girecek olan kardeşi Deniz Gezmiş ve 68 Kuşağı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bora Gezmiş, ''Hiç korkmadan mücadele ettiler. 68 Kuşağı'nda ne etnik köken ne mezhep ayrılığı konuşulurdu''...
Yaşasaydı bugün 77. yaşına girecek olan kardeşi Deniz Gezmiş ve 68 Kuşağı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bora Gezmiş, ''Hiç korkmadan mücadele ettiler. 68 Kuşağı'nda ne etnik köken ne mezhep ayrılığı konuşulurdu'' dedi.

Yaşasaydı bugün 77. yaşına girecek olan kardeşi Deniz Gezmiş ve 68 Kuşağı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bora Gezmiş, "Hiç korkmadan mücadele ettiler. 68 Kuşağı'nda ne etnik köken ne mezhep ayrılığı konuşulurdu'' dedi.

68 Kuşağı hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş'in 77. doğum gününde ağabeyi Bora Gezmiş, açıklamalarda bulundu. Yerel seçime ilişkin görüşlerin açıklayan Gezmiş,  "Bu seçimi de eğer muhalefet kaybederse iktidarın önünde hiçbir engel kalmayacak. Dolayısıyla bu seçim onun için çok önemli. Bence İstanbul için halk ittifakı olacak, partiler ittifakı değil. Vatandaşı paralı asker gibi görmemek lazım. O kendi kanaatine göre oy verecektir. Milliyetçi Cephe Hükümeti bile bu kadar baskıcı bir iktidar değildi. Hükümetteler, bir de yerel yönetimleri alırlarsa artık önlerinde hiçbir engel kalmayacak. Ekrem İmamoğlu İstanbul'da kazanırsa 2028'de karşısına kimse çıkamaz" diye konuştu.

Kardeşi Deniz Gezmiş ve 68 Kuşağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bora Gezmiş, "Bugünkü siyasette de mücadele ederdi kardeşim. Onların mücadele ettiği dönemde de bugünkü şartlar vardı, hiç korkmadan mücadele ettiler. Biz Deniz'i diğer arkadaşlarından ayırmıyoruz. 68 Kuşağı'nda ne etnik köken ne mezhep ayrılığı konuşulurdu'' ifadelerini kullandı. (ANKA)