Deniz Kaplumbağası eti yiyen 9 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi tedavi altında

Deniz Kaplumbağası eti yiyen 9 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi tedavi altında
Tanzanya'ya bağlı Zanzibar adasında yaşanan trajik bir olay, deniz kaplumbağası eti yeme sonrası ölümlerle sarsıldı. Pemba Adası'nda deniz kaplumbağası eti yedikten sonra hastaneye kaldırılan 8'i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti....
Tanzanya'ya bağlı Zanzibar adasında yaşanan trajik bir olay, deniz kaplumbağası eti yeme sonrası ölümlerle sarsıldı. Pemba Adası'nda deniz kaplumbağası eti yedikten sonra hastaneye kaldırılan 8'i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. 78 kişi ise tedavi altında bulunuyor.

Olay, geçtiğimiz hafta Pemba Adası'nda yaşandı ve hastaların tamamının aynı gün içinde deniz kaplumbağası eti tükettiği belirlendi. Sağlık görevlisi Haji Bakari, yapılan laboratuvar testlerinin sonuçlarının, hastaların tamamının salı günü deniz kaplumbağası eti yediğini doğruladığını açıkladı.

MERITTA

Yetkililer, bölge halkını kaplumbağa eti tüketmekten kaçınmaları konusunda uyardılar.

Benzer bir olay geçen yıl da yaşanmış, 2021 yılında Pemba Adası'nda deniz kaplumbağası eti yedikten sonra rahatsızlanan 7 kişi, aralarında bir çocuğun da bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirmişti.

Deniz Kaplumbağalarının Yaşam Alanları İklim Değişikliği ile Genişliyor -  Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Zanzibar'da deniz kaplumbağalarının neden olduğu zehirlenme vakaları, yerel halk arasında endişe ve korkuya neden olmuştur.

Bu tür vakalarda halka, deniz kaplumbağası eti tüketmekten kaçınmaları ve bu tür etlerin tüketiminden kaçınılması gerektiği konusunda tekrarlayan uyarılar yapılmaktadır.