Deniz salyasını fırsat bildi

Deniz salyasını fırsat bildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bilim çevrelerinde tartışma yaratabilecek iddialı bir açıklama yaptı ve Kanal İstanbul’un, Marmara’daki deniz salyasını bitireceğini öne sürdü.Karaismailoğlu, Çamlıca...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bilim çevrelerinde tartışma yaratabilecek iddialı bir açıklama yaptı ve Kanal İstanbul’un, Marmara’daki deniz salyasını bitireceğini öne sürdü.
Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi›nde 24 TV tarafından düzenlenen özel programa konuk oldu. Karaismailoğlu, “Karadeniz, Marmara’ya göre çok daha temiz. Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz’e akan nehirlerin Marmara’ya karışması söz konusu” diyerek şöyle devam etti:
“Bu da Marmara’daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek. Manipülasyonlar var; su kaynaklarının etkileneceği söyleniyor. Sazlıdere barajı İstanbul’un yüzde 2.8’ine denk geliyor. İstanbul’un su rezervine Kanal İstanbul ile Piriççik ve Kahramadere barajları ile daha fazla katkı sağlayacağız. 5 yılda tamamlayacağız.”

Nereden malum oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul, Marmara’daki deniz salyasını bitirecek” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Nereden malum oldu” sorusunu yöneltti. İmamoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi:
var, bir araştırma mı var? Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum. Değerli arkadaşlar; mesele, ciddi bir meseledir. Ciddi meseleleri önce bilim ele alır, bir zemine oturur, tartışılır. Bize, varsa bir makale onu, göndersin. Kaldı ki, sabah bu mesajları görünce, kendisine mesaj attım. Davet edin, geleyim, dinleyeyim diyerek mesaj attım. Umarım mesajıma döner.”