Depremin merkezinde ilk gün emniyet müdürü neden yoktu?

Depremin merkezinde ilk gün emniyet müdürü neden yoktu?
Kahramanmaraş’ta depremin meydana geldiği 6 Şubat’ta, çalışmaları koordinasyon için Emniyet Müdürü’nün olmadığı, Salim Cebeloğlu’nun bir hafta önce istifa ettiği ortaya çıktı.T24 yazarı Tolga Şardan, “Askerin...

Kahramanmaraş’ta depremin meydana geldiği 6 Şubat’ta, çalışmaları koordinasyon için Emniyet Müdürü’nün olmadığı, Salim Cebeloğlu’nun bir hafta önce istifa ettiği ortaya çıktı.


T24 yazarı Tolga Şardan, “Askerin deprem görevine çıkması neden gecikti, depremlerin merkezi Maraş’ta neden emniyet müdürü yoktu?” başlıklı yazısında, kulis bilgilerini şöyle aktardı: “Depremin yaşandığı 6 Şubat’ta felaketin merkezi konumundaki Kahramanmaraş’ta polis güçlerine liderlik yapacak il emniyet müdürü yoktu! Çünkü mevcut Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, depremden bir hafta önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı sorun nedeniyle 25 Ocak’ta emekli oldu. Hem de bir gecede! Cebeloğlu’nun emeklilik kararı aldığı gece saat 21.30’da verdiği dilekçe aynı gece kabul edildi. O günden 6 Şubat’a kadar geçen sürede İçişleri Bakanlığı yeni emniyet müdürü ataması yapmadı. Hatta sonrasında da yapmadı. Ancak kentte sıkıntılar devam edince Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal önceki gün (çarşamba günü) vekâleten Kahramanmaraş’a atandı.”