Depremzede işsizler için istihdam seferberliği

Depremzede işsizler için istihdam seferberliği
Haber: Ozan Gençoğlu/www.9koy.orgKahramanmaraş merkezli depremler sonrası evsiz kalan afetzedelerin yeni bir hayat kurmak ya da geçici olarak konaklamak için geldiği illerin başında yer alan Ankara’da birçok özel ve kamu kuruluşu...

Haber: Ozan Gençoğlu/www.9koy.org

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evsiz kalan afetzedelerin yeni bir hayat kurmak ya da geçici olarak konaklamak için geldiği illerin başında yer alan Ankara’da birçok özel ve kamu kuruluşu iş arayan depremzedelere kapılarını araladı.

Kimisi belediye kimisi özel sektör birçok işveren ve dijital platform afetzedelerin iş arama ve istihdam süreçleriyle ilgili seferberlik başlattı. 9. Köy Haber Merkezi ülke genelinde ve Ankara’da iş arayan depremzedelerle ilgili hazırlıkları ve çağrıları derledi.

Ülke geneli başvuruya açık istihdam olanakları
Kendisini Türkiye’nin ilk dijital işveren markası ve genç yetenek platformu olarak tanıtan Youthall başlattığı “#Seninleyiz”, “Genç İstihdam Seferberliği” ile deprem bölgesinde ailesini, evini veya işini kaybetmiş 18-35 yaş arası gençler ile depremden etkilenen gençlerin istihdamına katkı sağlamak adına çeşitli şirket ve kurumları bir araya getiren bir program oluşturdu. #Seninleyiz programına iş veya staj arayan, destek isteyen, istihdam sağlamak isteyen ve destek vermek isteyen vatandaşlar https://www.youthall.com/tr/seninleyiz/ bağlantısı ile başvurabiliyor. turizmdeis.com da iş arayan depremzedelerin istihdamına destek olmak için turizm sektörünün paydaşları ile birlikte bir istihdam işe yerleştirme çalışması başlattı. https://turizmdeis.com/depremzede-istihdam-seferberligi/ bağlantısıyla vatandaşlar “Depremden Etkinlendim İş Arıyorum!” ve “Depremden Etkilenenleri İstihdam Etmek İstiyorum!” menülerinden tercih ettikleri butona dokunarak başvuru yapabiliyor.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat THY’nin depremden etkilenen 1.000 aileden birer kişiye THY ve iştirak şirketlerinde istihdam sağlanacağını duyurdu. Deprem bölgelerinden gelen başvurulara öncelik verilerek çeşitli pozisyonlarda istihdam sağlayacak olan THY, kabin memuru olarak işe alınacak depremzedelere ayrıca 3 ay ücretsiz İngilizce eğitimi verecek. Sürecin nasıl işleyeceğine dair resmi duyurunun önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor.

Kariyer.net dijital iş ve işçi arama platformu açtığı “Deprem Seferberliği Genel Başvuru” başlığı ile depremzedeler için iş gücü havuzu oluşturmaya başladı. Platform afetzedelerin özgeçmişinde yer alan deneyim ve bilgilerle iş ilanlarını eşleştirerek uygun olan adayları işverenlerle paylaşıyor. İş arayan depremzedeler ve istihdam sağlamak isteyen kurum ve kuruluşlar https://tr.kariyer.net/deprem-istihdam-seferberligi-ana-sayfa/ adresinden başvuru yapabiliyor.

Bir diğer dijital iş arama platformu olan eleman.net de internet sitesinde ‘’Depremzede İstihdam Platformu’’ oluşturdu. Platform ‘’Sen de el ver’’ diyerek istihdam sağlayacak firmalarla iş arayan depremzedeleri bir araya getiriyor. https://www.eleman.net/elver.php bağlantısıyla başvuru yapılabiliyor.

ANKARA'DAKİ İŞ FIRSATLARI
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) #BirveBeraber sloganıyla başlattığı kampanya ile istihdam sağlayacak Ankaralı sanayici ve işadamlarını iş arayan depremzedelerle buluşturmayı planlıyor. Depremzedeler

">