Eczacıbaşı, üçüncü kez dünya şampiyonu oldu!

Eczacıbaşı, üçüncü kez dünya şampiyonu oldu!
2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Eczacıbaşı Dynavit, 1-0 geriden geldiği maçı çevirdi ve Vakıfbank'ı 3-2 mağlup ederek üçüncü kez Dünya Kulüpler Şampiyonu olmayı başardı.Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen 2023...

2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Eczacıbaşı Dynavit, 1-0 geriden geldiği maçı çevirdi ve Vakıfbank'ı 3-2 mağlup ederek üçüncü kez Dünya Kulüpler Şampiyonu olmayı başardı.

Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Vakıfbank - Eczacıbaşı Dynavit finalinin kazananı Eczacıbaşı oldu.

Tarihte ilk kez iki Türk takımının karşılaştığı büyük finali Eczacıbaşı 3-2'lik skorla kazandı ve 3'üncü kez Dünya Kulüpler Şampiyonu olmayı başardı.

Eczacıbaşılı yıldız pasör çaprazı Tijana Boskovia 27 sayıyla takımının en skorer ismi olmayı başardı.

İki temsilci, bu yıl CEV Şampiyonlar Ligi finalinde de kozlarını paylaşmış ve Vakıfbank maçı kazanarak Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu.

TVF Başkanı Üstündağ: Bu maçı en rahat biz izleyeceğiz

Öte yandan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TRT Spor'a yaptığı açıklamada "Bu maçı en rahat biz izleyeceğiz, çünkü kupa Türkiye'ye gelecek" diye konuştu.

İlk set 25-19

Müsabakada ilk set 25-19 Vakıfbank üstünlüğü ile sona erdi. Vakıfbank'ın set sayısını, eski Eczacıbaşılı Jordan Thompson aldı.

İkinci set 23-25

Müsabakanın ikinci setini ise 23-25'lik skorla Eczacıbaşı kazandı ve maçta durumu 1-1'e getirdi. Eczacıbaşı'nın set sayısını Sırp pasör çaprazı Tijana Boşkoviç aldı.

Üçüncü set 23-25

Eczacıbaşı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada durumu 2-1'e getirdi. İkinci ve üçüncü seti 23-25 kazanan Eczacıbaşı, sıradaki seti de kazanması durumunda Dünya Kulüpler Şampiyonu Kupasını evine götürecek.

Dördüncü set 25-23

Vakıfbank, 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada 4. seti 25-23 kazanarak durumu 2-2'ye getirdi ve maçı tie-break setine taşıdı. Büyük finalde setin kazananı kupayı evine götürecek!

Beşinci set

Tie break setinde oyunu domine eden Eczacıbaşı, 15-9'luk rahat bir galibiyetle Vakıfbank'ı yenmeyi başardı ve Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu.