DEVA, parti içinde aday ismi tartışmalarını başlatıyor

DEVA, parti içinde aday ismi tartışmalarını başlatıyor
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.Babacan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası cumhurbaşkanı adayı için...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
Babacan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası cumhurbaşkanı adayı için parti içinde ‘beyin egzersizlerinin’ başlaması gerektiğini söylediğini açıkladı.
Babacan, Altılı Masa’nın “Anayasa değişikliği önerisini referanduma götürecek misiniz?” sorusuna “6 partinin ortak anlayışı ‘Buna gerek olmasın’ diyoruz ama bu 32 başlıkla ilgili her şeye karar verdikten sonra biz bunu kamuoyuyla paylaşacağız. 400 üzerinde bir oyla meclisten geçerse, geçişi yapacağız” yanıtını verdi.
Babacan, “Önümüzdeki seçimlere DEVA Partisi olarak gireceğiz. DEVA Partisi oy pusulasında yeri olacak, vatandaşlarımız evet mührünü basacak. En az 41 ilde böyle olacak. Bazı illerde seçim işbirliği modalitesiyle ilgili çalışmamızı başlattık” dedi.