DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan belediye başkan adaylarını açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan belediye başkan adaylarını açıkladı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.Gazete Pencere Haber MerkeziDemokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelerek yerel...
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelerek yerel seçimlere kendi adaylarını çıkaracak şekilde hazırlandıklarını belirtti.  Babacan, mayıs ayında yapılan seçimlerdeki gibi ittifak kurmalarının mümkün olmadığını söylemişti. Babacan bugün aday tanıtım toplantısında DEVA Partisi’nin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Aday tanıtım toplantısında  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın DEVA Partisi’nden rahatsız olduğunu belirterek “Biliyor ki, biz ne tehdide boyun eğeriz ne de menfaatle cezbediliriz. Onun için çok rahatsız. Mecliste 600 milletvekili var kafayı bizim 15 milletlerimize takıyor” ifadelerini kullandı. Babacan konuşmasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

“O dik duruş rahatsız ediyor”

Onlara inat buradayız diyerek AKP’li Cumhurbaşkanına değinen Babacan, “Bizim varlığımızdan o kadar rahatsız oluyorlar ki bildiğiniz gibi değil. 14 Mayıs’ta seçim sonuçları açıklandı, İstanbul’da Kısıtlı’daki evinin önünden doğaçlama bir konuşma yaptı ne dedi sayın Erdoğan, daha ikinci üçüncü dakikada Babacan dedi. Geldi Ankara’ya, Babacan dedi, DEVA dedi. Çünkü bizim bu sağlam duruşumuz ilkeli, boyun eğmememiz o kadar rahatsız ediyor. Çünkü biz etrafındaki çoğu gibi korkuyla tehditle sindirdiklerinden de değiliz. Gayri meşru nemalandırdıklarından da değiliz. Biliyor ki, biz ne tehdide boyun eğeriz ne de menfaatle cezbediliriz. Onun için çok rahatsız. Mecliste 600 milletvekili var kafayı bizim 15 milletlerimize takıyor. Çünkü bizim arkadaşlarımızın o dik duruşu onu rahatsız ediyor. Çünkü biz Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz.  Biz hesap günü geldiğinde, ne kadar çok kazandığında hesap sorulmayacağını, kazanılan paranın helal olup olmadığından sorgu sual edeceğimizden rahatsız. Onlar korksunlar” dedi.

Babacan, konuşmasının ardından il ve ilçe belediyelerinin aday listesini kamuoyuna sundu.