Dilipak '15 Temmuz' iddiasının arkasında durdu: Onlar benim bildiğimi biliyorlar, ben de onların bildiklerini biliyorum

Dilipak '15 Temmuz' iddiasının arkasında durdu: Onlar benim bildiğimi biliyorlar, ben de onların bildiklerini biliyorum
Abdurrahman Dilipak, "Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntıları ile biliyordu" sözleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hışmına uğramıştı. Sözlerinin arkasında duran Dilipak, "Devlet Denetleme Kurulu...
Abdurrahman Dilipak, "Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntıları ile biliyordu" sözleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hışmına uğramıştı. Sözlerinin arkasında duran Dilipak, "Devlet Denetleme Kurulu Başkanını arayıp darbeyle ilgili bilgi verdim. O da bana bilgi verdi. Onlar benim bildiğimi biliyorlar, ben de onların bildiklerini biliyorum." dedi.

İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak'ın "Hükümet 4 ay önceden 15 Temmuz'u bütün ayrıntılarıyla biliyordu" sözleri büyük yankı uyandırmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dilipak'ı hedef alarak, "Ahı gitmiş vahı kalmış bir yazar müsveddesi. Şayet bu şahıs iddialarının ispatını yapmazsa, şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını tevsik etmezse dünyanın en namert insanıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Dilipak ise Bahçeli'ye isim vermeden verdiği yanıtında Dilipak, "Ben bildiklerimle ilgili, savcıların zaten bildiği konuları devletimizin savcılarına tekrar anlatabilirim. Ayrıca hakaretvari konuşanlara bugünkü yazımı okumalarını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Dilipak'tan yeni açıklama

Dilipak, Elips Haber'de yaptığı açıklamada ise sözlerinin arkasında durdu. 4 ay öncesinden darbeyi Beştepe'ye haber veren kişiyle konuştuğunu belirten Dilipak, "Devlet Denetleme Kurulu Başkanını arayıp darbeyle ilgili bilgi verdim. O da bana bilgi verdi. Onlar benim bildiğimi biliyorlar, ben de onların bildiklerini biliyorum. Bu memleketi biz sokakta bulmadık" dedi.