DİP DALGA GELİYOR

DİP DALGA GELİYOR
Gelecek Partisi, kuruluşunun 11. ayında teşkilatlanma sürecini tamamlayarak seçime girme yeterliliği için gerekli olan büyük kongreyi yapmaya hazır hale geldi. 1 Kasım’da yapılacak büyük kongre pandemi nedeniyle seyircisiz olacak....

Gelecek Partisi, kuruluşunun 11. ayında teşkilatlanma sürecini tamamlayarak seçime girme yeterliliği için gerekli olan büyük kongreyi yapmaya hazır hale geldi. 1 Kasım’da yapılacak büyük kongre pandemi nedeniyle seyircisiz olacak. Bir “dip dalga” geldiğini söyleyen Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı’ya göre 2021 yılı önemli gelişmelere gebe.
Kongre hazırlıkları ile ilgili konuşan Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı, partisinin nisan ayından bu yana yükselişte olduğunu söyledi, yüzde 1-2 puan gösteren anketler için, “Kongrelerdeki, etkinliklerdeki kalabalıklar, yoğun üye talebi… Yüzde 1-2’lik partilerde bunlar olmaz” dedi. Bir ‘dip dalga’ geldiğini söyleyen Yamalı, artan erken seçim tartışmalarını da buna bağladı, 2021 yılının önemli gelişmelere gebe olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dönük eleştirilerde bulunan Yamalı, “Eğer bugünkü uygulama düşünülseydi AK Parti teşkilatlarında olmasına rağmen çok insan ‘hayır’ oyu verirdi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi zaten büyük riskler içeriyor bir de en kötü en kaba haliyle uygulanıyor. O nedenle ‘otur sıfır’ diyoruz” dedi. Yamalı bundan sonrası için parlamenter sistemi daha yüksek sesle dile getireceklerini söyledi.