104 yaşında paraşütle atlayıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi: "Yaş sadece bir sayıdan ibarettir"

104 yaşında paraşütle atlayıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi: "Yaş sadece bir sayıdan ibarettir"
104 yaşındaki Dorothy Hoffner, paraşütle atlayarak önceki rekorun sahibi 103 yaşındaki İsveçli kadını geride bırakarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi.ABD vatandaşı 104 yaşındaki Dorothy Hoffner, paraşütle atlayarak önceki...

104 yaşındaki Dorothy Hoffner, paraşütle atlayarak önceki rekorun sahibi 103 yaşındaki İsveçli kadını geride bırakarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi.

ABD vatandaşı 104 yaşındaki Dorothy Hoffner, paraşütle atlayarak önceki rekorun sahibi 103 yaşındaki İsveçli kadını geride bırakarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. 104 yaşındaki Dorothy Hoffner paraşütle atlayan en yaşlı kadın oldu.

Hoffner, Pazar günü Chicago'nun yaklaşık 140 kilometre güneybatısındaki Ottawa'da bu etkileyici başarıya ulaşırken "Yaş sadece bir sayıdan ibarettir" dedi.

Dorothy Hoffner, hazırlık alanına yürüteç ile geldi. Uçağın merdivenlerini yardımla çıkan Birleşik Amerikalı isim, atlayış için 4 bin 100 metreye çıkılmasını bekledi.

104 yaşındaki kadın, havada eğlenceli dakikalar geçirdi. Hoffner böylece paraşüt ile atlayan en yaşlı kadın olarak Guinness rekorlar kitabna girdi. Önceki rekor, 103 yaşında İsveçli bir kadına aitti.