7 Ekimde İsrail festival alanında kendi vatandaşlarını mı vurdu?

7 Ekimde İsrail festival alanında kendi vatandaşlarını mı vurdu?
Hamas'ın 7 Ekim'de Festival alanına yaptığı baskınla ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Paylaşılan bir görüntüde İsrail ordusunun kendi vatandaşlarını hedef aldığı iddia edildi7 Ekim’de Hamas’ın Aksa Tufanı adını...

Hamas'ın 7 Ekim'de Festival alanına yaptığı baskınla ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Paylaşılan bir görüntüde İsrail ordusunun kendi vatandaşlarını hedef aldığı iddia edildi

7 Ekim’de Hamas’ın Aksa Tufanı adını verdiği saldırılar sonrası İsrail ile Filistin arasında başlayan çatışmalar bir ayını devirdi

İsrail’in Hamas saldırısı sonrası Gazze’ye düzenlediği operasyonlarda binlerce sivil hayatını kaybetti. Gazze kentinin kuzeyi ablukaya alındı.

Tüm bunlar yaşanırken sosyal medyada paylaşılan bir görüntülerde çatışmaların başlangıcı ile ilgili tartışmaları bir video dolaşıma sokuldu. Paylaşılan videoda Hamas’ın Gazze’nin hemen yanındaki bir alanda müzik festivalini basması ve sivilleri öldürmesi ile başlaması bilgisi yalanlanıyor.

Görüntülerde festival alanında Hamas saldırısından kaçmaya çalışan sivillerin İsrail Helikopterleriyle bombalandığı ve festival alanında yaşanan ölümlerin büyük bölümünün İsrail askerlerinin sorumluluğunda olduğu iddia ediliyor.

Ne olmuştu?

7 Ekim sabahında Hamas Gazze sınırını aşarak israil’e çok kapsamlı bir saldırı başlatmış ve sınır karakolları dahil bir çok yerin kontrolünün el geçirmişti.

Sderot kent meydanına da giren Hamas militanları burada sivilllere yönelik bir dizi saldırı düzenlemişti.

Gazze kentinin hemen yakınıdaki kent ile Gazze arasında bir alanda düzenlenen festivali de basan Hamas burada sivillere yönelik ateş açtı ve bir çok kişiyi esir aldı.

Ancak saldırının boyutu hep tartışılmıştı. Festival alanından gelen görüntülerde araçların yanmış ve patlatılmış olması görüntülere yansımıştı.