AB, TikTok sonrası Meta'yı ele aldı: Resmi soruşturma başlatıldı

AB, TikTok sonrası Meta'yı ele aldı: Resmi soruşturma başlatıldı
AB Komisyonu, Meta'nın, AB Dijital Hizmetler Yasası'nı (DSA) ihlal edip etmediğini belirlemek üzere resmi soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Avrupa Birliği Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası'nı (DSA) ihlal edip etmediğini belirlemek üzere resmi bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Komisyonun yaptığı açıklamada, Meta'nın yanıltıcı reklamlara ve hizmetlerindeki siyasi içeriğe ilişkin politikalarını ve uygulamalarını incelediği belirtildi. Şirketin, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde etkili bir seçim gözlem sistemi kurmadığı ve hizmetlerindeki yasa dışı içeriği işaretlemekte yetersiz kaldığı ifade edildi.

Açıklamada, Meta'nın AB kurallarına uygun mekanizmalar geliştirmemesi ve araştırmacıların kamuya açık verilere erişimini sağlamada yetersiz kalması eleştirildi.

Komisyon, şu anda Meta'nın söz konusu konularda aldığı önlemlere dair ek bilgi ve kanıt toplamaya devam edeceğini belirtti. Meta'nın bu aşamadan sonra soruşturma kapsamındaki alanlarda aldığı önlemlere ilişkin bilgi sunması gerektiği vurgulandı.

TikTok'ta incelenenler arasında

AB'nin dijital platformların yasalara uyumu konusunda sıkılığı giderek artıyor. AB daha önce TikTok'un kullanıcı verilerini koruma konusundaki yetersizliklerini ele almak için incelemeler yapmıştı. Bu durum, AB'nin tüm büyük teknoloji şirketlerine karşı tutumunun bir parçası olarak değerlendiriliyor.

AB'nin yürürlüğe giren yasası kapsamında büyük dijital platformlar katı kurallara tabi bulunuyor. AB, kural ihlalinde bulunan dijital platformlara küresel cirolarının yüzde 6'sına varacak para cezaları uygulayabiliyor.

AP seçimleri 6-9 Haziran 2024'te yapılacak.

AB, dijital platformlardan, seçimler öncesinde yalan haber ve dezenformasyonla mücadele alanlarında adım atmalarını bekliyor.