ABD Başkanı Trump: “İran'ın nükleer zenginleştirme tesisleri tamamen yok edilmiştir; İran, artık barış yapmalıdır”
ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki üç nükleer tesise düzenlenen hava saldırısının ardından (TSİ) 05.00'te ulusa sesleniş konuşması yaptı.
Trump konuşmasında, ABD Ordusu’nun İran’daki üç nükleer tesise saldırdığını bildirerek. Bunların, Fordo, Natanz ve İsfahan’daki tesisler olduğunu belirtti. Trump, şunları kaydetti:
“Kısa bir süre önce ABD Ordusu İran rejiminin üç kilit nükleer tesisine büyük çaplı hassas saldırılar gerçekleştirdi. Fordo, Natanz ve İsfahan… Herkes bu isimleri yıllardır bu korkunç yıkıcı girişimi inşa ettikleri için tanıyor. Hedefimiz İran'ın nükleer zenginleştirme kapasitesini yok etmek ve dünyanın bir numaralı terör destekçisi devletinin yarattığı nükleer tehdidi durdurmaktı. Bu gece dünyaya, saldırıların olağanüstü bir askeri başarı olduğunu bildirebilirim. İran'ın kilit öneme sahip nükleer zenginleştirme tesisleri tamamen yok edilmiştir. Orta Doğu'nun kabadayısı İran artık barış yapmalıdır. Eğer bunu yapmazlarsa, gelecekteki saldırılar çok daha büyük ve çok daha kolay olacaktır. İran 40 yıldır, ‘Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm’ diyor. İran 40 yıldır Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm diyor. İnsanlarımızı öldürüyorlar, silahlarını havaya uçuruyorlar, yol kenarına yerleştirdikleri bombalarla bacaklarını havaya uçuruyorlar.”

Trump İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya teşekkür ederek, “belki de daha önce hiçbir ekibin çalışmadığı kadar iyi bir ekip olarak çalıştıklarını” ve “İsrail'e yönelik bu korkunç tehdidi silme” yolunda uzun bir yol kat ettiklerini söyledi.
İsrail Ordusu'nun “harika bir iş” çıkardığını söyleyen Trump, Amerikan ordusunu ve özellikle de “bu gece muhteşem makineleri” uçuran pilotları överek, “Umarım artık onların hizmetlerine bu sıfatla ihtiyaç duymayız” dedi.

Trump, şunları söyledi:
"Tüm bunlarla birlikte, bu böyle devam edemez. İran için ya barış ya da son sekiz günde tanık olduğumuzdan çok daha büyük bir trajedi olacak. Unutmayın, geriye pek çok hedef kaldı. Bu gece açık ara en zor olanıydı... Ancak barış çabucak gelmezse, diğer hedeflerin peşinden hassas bir hız ve beceriyle gideceğiz. Çoğu birkaç dakika içinde yok edilebilir. Dünyada bizim bu gece yaptığımızı yapabilecek hiçbir ordu yok, yakınından bile geçemez.”
Kaynak:Haber Merkezi