ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’ya yeni yaptırım uygulayacak

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’ya yeni yaptırım uygulayacak
ABD Hazine Bakanlığı, aralarında 7 Türk şirketin de olduğu Rusya’ya askeri teçhizat sağlayan 150 kurum ve kişiye yaptırım uygulayacağını açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı açıklama yaparak aralarında 7 Türk şirketin de...

ABD Hazine Bakanlığı, aralarında 7 Türk şirketin de olduğu Rusya’ya askeri teçhizat sağlayan 150 kurum ve kişiye yaptırım uygulayacağını açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı açıklama yaparak aralarında 7 Türk şirketin de olduğu Rusya’ya askeri teçhizat sağlayan 150 kurum ve kişiye yaptırım uygulayacağını duyurdu. Açıklamada yaptırım uygulanan kişi ve şirketlerin Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşı sürdürmesine fayda sağladığı kaydedildi. Bakanlık, bu kişi ve kurumların Moskova’nın gelecekteki enerji ve genişleme politikalarına destek olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise konuya dair, Kremlin’in Rusya’yı istikrarlı bir şekilde ‘savaş ekonomisine’ dönüştürdüğünü söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bunu yalnızca yerli üretim ile yapamayacağının dile getiren Yellen, bugün açıklanan yaptırımların Rus ordusunun acil ihtiyaç duyduğu teçhizatları sağlayan kişileri hedef aldığını dile getirdi.

Listede Türkiye’den yer alan şirketler şunlar:

-Bosfor Avrasya İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi,

-Egetir Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi,

-Globus Türkiye Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi,

-Kartal Exim Dış Ticaret Limited Şirketi,

-Konomar Gemi Elektrik Ve Elektronik Limited Şirketi,

-Megasan Elektronik Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi.

-Özkaya Otomotiv Mamülleri Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi.