ABD polisi, erkek şiddeti ihbarında bulunan kadını öldürdü

ABD polisi, erkek şiddeti ihbarında bulunan kadını öldürdü
ABD'nin Los Angeles şehrinde ev içi şiddet ihbarında bulunan adrese giden güvenlik güçleri, ihbarda bulunan kadını öldürdü.ABD'de Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde 911'i arayarak erkek şiddeti ihbarında bulunan ABD'li...

ABD'nin Los Angeles şehrinde ev içi şiddet ihbarında bulunan adrese giden güvenlik güçleri, ihbarda bulunan kadını öldürdü.

ABD'de Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde 911'i arayarak erkek şiddeti ihbarında bulunan ABD'li kadının şerif yardımcısı tarafından öldürüldüğü açıklandı.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, 27 yaşındaki Niani Finlayson, 4 Aralık tarihinde eski erkek arkadaşının saldırısına uğradığı ihbarında bulundu. Olaya ilişkin 21 Aralık Perşembe günü açıklama yapan polis yetkilileri ve Finlayson ailesinin avukatları, Los Angeles Şerif Ofisi'nde (LASD) görevli şerif yardımcılarından birinin Finlayson'ı vurarak öldürdüğünü bildirdi. Resmi kayıtlar ise aynı şerif yardımcısının bundan 3 yıl önce benzer koşular altında bir sivili daha öldürdüğünü ortaya koydu.

Los Angeles Şerif Ofisi, kamera kayıtlarını yayınlamayı reddetti

LASD'den yapılan açıklamada, Finlayson'ın polisi aramasının ardından şerif yardımcılarının Lancaster şehrindeki apartman dairesine intikal ettiği, olay anında içeriden çığlıkların geldiğini duydukları ve kadının 9 yaşındaki kızıyla birlikte içeride olduğu belirtildi. Ailenin avukatları, Finlayson'ın eski erkek arkadaşı tarafından yaralandığını belirtirken, kadının nasıl öldürüldüğü ile ilgili bilgi verilmedi. Los Angeles Şerif Ofisi de olaya müdahale eden güvenlik güçlerinin vücut kamera görüntülerini yayınlamayı reddetti.

LASD'nin iddiasına göre, Finlayson'ın elinde bir bıçak vardı ve şiddet uygulayan erkeği bununla tehdit ediyordu. Şerif Ofisi, Ty Shelton isimli şerif yardımcısının bu esnada ateş açtığını ileri sürdü. Fakat aile bu açıklamaya itiraz ederek Finlayson'ın açık bir şekilde ev içi şiddete maruz kaldığını ve polis memurlarına tehdit oluşturmadığını vurguladı. Yapılan incelemeye göre, Finlayson birden fazla kez vurularak öldürülmüştü.

"Polis annemin onları tehdit ettiğini iddia ederek yalan söylüyor"

Olayın ardından paylaşılan bilgilere göre, Finlayson, iki çocuk annesiydi ve kızı Xaisha annesinin öldürülme anına şahit oldu. Dün büyükanne ve büyükbabasının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Xaisha, "Polis, annemin onları tehdit ettiğini söyleyerek yalan söyledi" dedi. Xaisha, Shelton'ın yargılanması çağrısında bulundu. 

Finlayson'ın ailesi dün şerif ofisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Aile, sorumlular hakkında 'ihmal sonucu ölüm, saldırı ve medeni hakların ihlali' suçlamasında bulundu. Los Angeles Şerif Ofisi ise vücut kamerası görüntülerini gelecek hafta yayınlayacaklarını bildirdi.