ABD Temsilciler Meclisi’nden 88 milletvekili Biden'a İsrail'e yardımda uluslararası hukuk uyma çağrısı

ABD Temsilciler Meclisi’nden 88 milletvekili Biden'a İsrail'e yardımda uluslararası hukuk uyma çağrısı
ABD Temsilciler Meclisi’nden 88 Demokrat Partili milletvekili, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’e askeri yardımların uluslararası hukuka uyma şartına bağlanması gerektiğine dair bir mektup yolladı.

ABD Temsilciler Meclisi'nden 88 Demokrat Partili milletvekili, İsrail'e yönelik yardımlar konusunda Başkan Joe Biden'a bir mektup yazdı.

Mektupta, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarında gözlemlenen insan hakları ihlalleri ve insani yardımların engellenmesi eleştirilerek, bu durumların İsrail'e yapılan askeri yardımların gözden geçirilmesini gerektirdiği belirtildi.

Ayrıca, Gazze'ye insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması gerektiği vurgulandı. Bununla birlikte, İsrail'e sağlanan savunma sistemleri gibi yardımların devam etmesinin önemi vurgulanırken, bunların İsrail'in uluslararası hukuka uygun davranma şartına bağlı olması gerektiği ifade edildi.

İsrail'in politikalarının bu yardımların devamını etkileyebileceği ve ABD'nin uluslararası alandaki duruşunu olumsuz etkileyebileceği kaydedildi.