ABD'de Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler Hamilton Hall binasına girdi: Pencereden aşağı Filistin bayrağı bırakıldı

ABD'de Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler Hamilton Hall binasına girdi: Pencereden aşağı Filistin bayrağı bırakıldı
ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nden Filistin destekçisi bir grup öğrenci, okul yönetimi ile süren müzakerelerde uzlaşıya varılamamasının ardından üniversite kampüsünde bulunan Hamilton Hall binasına girdi.

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde Filistin destekçisi bir grup öğrenci, okul yönetimi ile yaşanan anlaşmazlığın ardından üniversite kampüsündeki Hamilton Hall binasına girdi.

Gazze'ye dayanışma amacıyla kurulan kamp alanını boşaltmayı reddeden öğrencilere yönelik üniversite yönetiminin aldığı disiplin cezası ve okuldan uzaklaştırma kararı, öğrenci hareketliliğini daha da alevlendirdi.

Yaklaşık iki haftadır devam eden Filistin'e destek eylemleri, okul yönetimi ile öğrenciler arasında yapılan müzakerelerde uzlaşı sağlanamamasıyla daha geniş bir boyuta ulaştı.

Öğrenci temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmelerin sonuçsuz kalması, öğrenci grubunun Hamilton Hall binasına girerek eylemlerini sürdürme kararı aldığını ortaya koydu.

Üniversite yönetimi, öğrencilerin kamp alanını boşaltmaları için süre verdi. Ancak öğrenciler, bu çağrıya karşı direndi ve kamp alanını terk etmeyi reddetti. Bunun üzerine okul yönetimi, öğrencilere disiplin cezası ve okuldan uzaklaştırma tehdidinde bulundu.

Öğrencilerin eylemi, New York Polisinin (NYPD) tekrar müdahale edebileceği endişesine neden oldu ve basın mensuplarını kampüsü doldurdu. Ancak öğrenciler, Filistin'i destekleyen sloganlar ve pankartlar eşliğinde gösterilerine devam etti.