ABD'de Filistin eylemleri büyüyor! Columbia Üniversitesi'nde öğrencilere 'uzaklaştırma' tehdidi

ABD'de Filistin eylemleri büyüyor! Columbia Üniversitesi'nde öğrencilere 'uzaklaştırma' tehdidi
ABD’de Filistin’e destek eylemleri tüm hızıyla sürüyor. Üniversite yönetimleri ise eylemleri bastırmak için ise kampüse polis sokup öğrencileri tehdit etmeye devam ediyor.

Columbia Üniversitesi’nde İsrail'in saldırılarına tepki gösteren öğrenciler, Filistin’e destek eylemlerini sürdürüyor.

Columbia Üniversitesi’nden Yale’e, New York Üniversitesi’nden Güney Kaliforniya Üniversitesi’ne uzanan eylemlerde bugüne kadar yaklaşık bin öğrenci gözaltına alınırken eylemcilere yönelik polis şiddeti de devam ediyor.

Eylemlere akademisyenler de destek veriyor

Üniversite yönetimleri eylemleri durdurmak için öğrencileri tehdit ediyor, kampüse polis sokuyor ve uzaktan eğitime geçmeye karar veriyor. Birçok üniversitede ise öğrencilere destek vermek için akademisyenler de eylemlere katılıyor, polis tarafından gözaltına alınıyor.

Eylemcilerin talepleri ise okul yönetimi ile öğrenciler arasında ateşkes ve okulların İsrail ile her türlü ilişkiyi kesmesi.

"Üç saat içinde çadırları terk edin"

Columbia Üniversitesi öğrencileri ve okul yönetimi arasında bugün (29 Nisan) bir müzakere gerçekleşti. Müzakerenin başarısız olduğu belirtilirken okul yönetimi bir açıklama yayımladı.

Okul yönetimi yayımladığı açıklamada öğrencileri tehdit ederek üç saat içinde Gazze Dayanışma Kampı çadırlarını terk etmeleri gerektiğini belirtti. Çadıları terk etmeyen öğrencilerin okuldan uzaklaştırılacağını belirten Columbia Üniversitesi yönetimi, eylemcilerin ayrıca bu dönemden kalacağını da söyledi.

Okul yönetimi öğrencilere “Sizi tespit ettik, kim olduğunuzu biliyoruz” diyerek tehdit ederken öğrenciler eylemde tanınmamak için maske kullanmaya devam ediyor.