ABD'de filizlendi, Almanya'ya sıçradı: Filistin eylemine polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltında

ABD'de filizlendi, Almanya'ya sıçradı: Filistin eylemine polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltında
ABD'de devam eden Filistin eylemleri Avrupa'ya da yeniden sıçradı. Almanya'nın başkenti Berlin’de parlamento binası önünde Gazze için toplanan insanlara polis saldırdı. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı

ABD'de üniversitelerde filizlenen Filistin'e destek eylemleri Almanya'ya yayıldı.

Berlin'de Filistin destekçileri tarafından oluşturulan “Gazze’ye destek” kampı için Almanya hükümeti boşaltma kararı aldı.

Yasağa karşı çıkan eylemcilere ise polis ekipleri müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Texas Üniversitesi'nde 18 gözaltı

ABD’de Columbia Üniversitesi yönetimi ile öğrenciler arasında geçen hafta başlayan ve yüzlerce kişinin gözaltına alınmasına sebep olan Gazze protestoları, ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayıldı.

Ülkenin Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles şehrinde de öğrenciler eylem düzenledi. Öğrenciler okullarının İsrail ile mali bağlarını kesmesini talep etti. Güney California Üniversitesi’nde kampüs polisi, Gazze eylemi için kurulan çadırları yıkmaya çalıştı. Polisin öğrencilere sert bir şekilde müdahale ettiği görüldü.

Olaylarda bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Polis şefi, öğrencilerin protesto etmekte özgür olduklarını ancak kampüs arazisinde kamp yapmalarına izin verilmediğini, bu nedenle memurların çadırları kaldırdığını söyledi.