ABD'deki F-35 kazasının ardından paraşütle yere inen pilotun 911 görüşmesinin kaydı ortaya çıktı

ABD'deki F-35 kazasının ardından paraşütle yere inen pilotun 911 görüşmesinin kaydı ortaya çıktı
İngiltere basınının yayınladığı ses kaydında, ABD'de düşen F-35 pilotunun 911'i arayarak, "Uçağın nerede olduğundan emin değilim. Buraya bir yerlere düşmüş olmalı. Ben atladım" dediği duyuldu.ABD'de 18 Eylül'de düşen...

İngiltere basınının yayınladığı ses kaydında, ABD'de düşen F-35 pilotunun 911'i arayarak, "Uçağın nerede olduğundan emin değilim. Buraya bir yerlere düşmüş olmalı. Ben atladım" dediği duyuldu.

ABD'de 18 Eylül'de düşen ve bulunması için halktan yardım istenen F-35 savaş uçağının pilotunun uçaktan paraşütle atladıktan sonra 911 acil durum servisini aradığı ortaya çıktı. Buna göre, ABD Deniz Piyadeleri'ne mensup pilot, Güney Carolina'da paraşütüyle birlikte yakınlarına indiği bir evden 911'i arayarak yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki savaş uçağının nerede olduğundan emin olmadığını bildirmişti. 

BBC'nin yayınladığı ses kaydında, bir yandan pilotun durumu anlatmaya çalıştığı, bir yandan ise evde yaşayan kişinin pilotun arka bahçesine indiğini anlattığı duyuluyordu. 911'le yapılan 4 dakikalık görüşmede, North Charlestonlı kişi, 'evinde bir pilot olduğunu' söyleyerek, "Sanırım arka bahçeme indi. Eve bir ambulans gelip gelmeyeceğini anlamaya çalışıyoruz, lütfen..." diye konuştu. Adı açıklanmayan 47 yaşındaki pilot ise yaklaşık 609 metre yükseklikten atladıktan sonra durumunun 'iyi' olduğunu ve yalnızca sırtının acıdığını söyledi. Pilot, "Askeri bir uçak düştü. Ben pilotum. Yardım gelmesi gerekiyor" dedi. 

'Buraya bir yere düşmüş olmalı'

"Uçağın nerede olduğundan emin değilim" diyen pilot, "Buraya bir yerlere düşmüş olmalı. Ben atladım" bilgisini verdi. Pilot da daha sonra bölgeye ambulans gönderilmesini talep etti. 

ABD'nin South Carolina eyaletinde kaybolan F-35 savaş uçağının enkazı olaydan bir gün sonra bulunmuş, yetkililer, F-35'in enkazının Charleston Hava Kuvvetleri Üssü'nün kuzeydoğusundaki kırsal Williamsburg bölgesinde bulunduğunu açıklamıştı.

İki F-35 uçağı, Atlantik kıyısı yakınlarında Beaufort şehrindeki bir filodaydı. Yetkililer, yaptıkları paylaşımlarda kaybolan uçağın yerinin belirlenmesi konusunda halktan yardım talebinde bulunmuştu. Bu talep, ABD'de alay konusu olmuş, bazı Kongre üyeleri orduyu eleştirmişti. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyelerinden Nancy Mace, sosyal medyada bir paylaşım yaparak, "Bir F-35'i nasıl kaybedersiniz? Bir takip cihazı nasıl olmaz? Halka neyi soruyoruz, bir jeti bulup teslim etmelerini mi?" demişti.