ABD'li Bağımsız Senatör Sanders Refah operasyonundan endişeli olduğunu açıkladı

ABD'li Bağımsız Senatör Sanders Refah operasyonundan endişeli olduğunu açıkladı
Sanders, İsrail'in Refah'ın doğusuna düzenlediği kara saldırısını genişletmesinin Gazze Şeridi'ndeki tarifsiz durumu daha da kötüleştireceğini söyledi

ABD'li Bağımsız Senatör Bernie Sanders, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sanders, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze nüfusunun yüzde 80'inin yerinden edildiğini ve 600 bini çocuk olmak üzere 1,3 milyon Filistinlinin Refah'a sığındığını hatırlattı.

Sanders, ABD Başkanı Joe Biden'ın Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABD'nin İsrail'e silah tedarikini sonlandıracağı açıklamasına da değindi. Sanders, "Refah'a yönelik (kapsamlı) bir saldırı, bu tarifsiz durumu daha da kötüleştirecektir. Biden haklı, ABD, Netanyahu'nun yıkıcı ve insanlık dışı savaş politikalarını desteklemek için daha fazla bomba ve top mermisi sağlamaya devam edemez" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu ise 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş ve 7 Mayıs sabahı Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.