ABD’li milyarder Sternlicht, Hamas karşıtı medya kampanyası başlattı

ABD’li milyarder Sternlicht, Hamas karşıtı medya kampanyası başlattı
ABD’li milyarder ve Starwood Capital Group'un kurucusu Barry Sternlicht’in, Hamas karşıtı medya kampanyası başlattı.  Söz konusu medya kampanyası için Google’ın eski CEO'su Eric Schmidt, Michael Bloomberg ve Dell’in CEO'su...

ABD’li milyarder ve Starwood Capital Group'un kurucusu Barry Sternlicht’in, Hamas karşıtı medya kampanyası başlattı.  Söz konusu medya kampanyası için Google’ın eski CEO'su Eric Schmidt, Michael Bloomberg ve Dell’in CEO'su Michael Dell’in de aralarında olduğu isimlerden 1'e milyon dolar bağış istendiği belirtildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, ABD’li milyarder ve Starwood Capital Group'un kurucusu Barry Sternlicht’in, Hamas karşıtı medya kampanyası başlattığı ve bunun için 50’den fazla iş insanıyla iletişime geçtiği ifade edildi.

50 milyon dolar toplama hedefi olan Sternlicht’in, Google’ın eski CEO'su Eric Schmidt, Michael Bloomberg ve Dell’in CEO'su Michael Dell’in de aralarında olduğu 50 iş insanına e-posta gönderdiği aktarıldı.

1’er milyon dolar talep etti

Semafor isimli haber sitesi, Sternlicht’in söz konusu isimlerden 1’er milyon dolar bağış istediğini yazdı. Semafor'un aktardığına göre, Sternlicht’in gönderdiği e-postada şu ifadelere yer verildi:

“Filistinli sivillerin acılarını gösteren gerçek veya Hamas tarafından üretilmiş sahneler, İsrail’in kamuoyundaki konumunu zedeliyor. Bu anlatının önüne geçmeliyiz.”

E-postada, toplam 50 milyar dolar toplama hedefini de aktaran Sternlicht’in ‘Barış İçin Gerçekler’ ismini verdiği kampanya kapsamında Hamas’ın ‘ABD’ye yönelik bir tehdit’ olarak da lanse edileceği kaydedildi. Semafor’a konuşan kaynaklar, Sternlicht'in birkaç milyon dolar topladığını ve kampanyaya danışmanlık yapması için Senatör Chuck Schumer'in eski yardımcısı Josh Vlasto'yu işe aldığını söyledi.