ABD'li yetkililer: İsrail, İran'ı vurdu, uçuşlar askıya alındı

ABD'li yetkililer: İsrail, İran'ı vurdu, uçuşlar askıya alındı
ABD'li yetkililer, İsrail'in İran topraklarına yönelik saldırı düzenlediğini ve bu yüzden birçok şehirde uçuşların askıya alındığını duyurdu.

Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde, İsrail'in İran topraklarına yönelik karşı saldırı düzenlediğini bildirdi. Birçok şehirde uçuşlar askıya alındı.

İran, cumartesi günü İsrail'e füze ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırmıştı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, geçen perşembe günü CNN’e verdiği bir röportajda, İsrail'in herhangi bir misillemesine ülkesinin “derhal ve maksimum düzeyde” cevap vereceği uyarısında bulunmuştu.

İran'ın yarı resmi Fars haber ajansına göre, cuma sabahı erken saatlerde İran'ın İsfahan kentinin kuzeybatısında bir patlama duyuldu.

İsfahan şehri büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor. İran'ın uranyum zenginleştirme programının merkezi olan Natanz şehri de dahil olmak üzere İran'ın birçok nükleer tesisi bu eyalette bulunuyor.

İlk olarak Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da takipçilerine aktarıldı.

BBC’ye video gönderildi

BBC Farsça Servisi, İran devlet medyasının patlama sesleri duyulduğunu bildirdiği İsfahan eyaletinden kendilerine gelen bazı videoları yayımladı. Videolar, İsfahan'da yaşayanlar tarafından BBC Farsça Servisi'ne gönderildi. BBC Farsça'nın Instagram hesabında yayımlanan bir videoda uçaksavar silahı olduğu anlaşılan sesler duyuluyor.

Uçuşlar durduruldu

İran devlet medyası, İsfahan, Şiraz ve Tahran dahil olmak üzere İran'ın büyük şehirleri üzerinde ticari uçuşların durdurulduğunu bildirdi.

ABD Federal Havacılık İdaresi veritabanında havacılara gönderilen bir duyuruya göre, Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havaalanı saat 07:00 GMT'ye kadar tüm uçuşlara kapatıldı.