ABD'nin Suriye'deki üssüne silahlı insansız hava aracıyla saldırısı

ABD'nin Suriye'deki üssüne silahlı insansız hava aracıyla saldırısı
ABD’nin Suriye'deki üssüne bir saldırı daha düzenlendi. Humus ilinde ABD ve koalisyon güçlerinin konuşlandığı Tenef bölgesindeki üsse silahlı insansız hava aracıyla düzenlenen saldırı da can kaybının olmadığı bildirildi.Humus'un...

ABD’nin Suriye'deki üssüne bir saldırı daha düzenlendi. Humus ilinde ABD ve koalisyon güçlerinin konuşlandığı Tenef bölgesindeki üsse silahlı insansız hava aracıyla düzenlenen saldırı da can kaybının olmadığı bildirildi.

Humus'un çöl bölgesinde Ürdün sınırına yakın Tenef'te, ABD ve koalisyon güçlerinin kullandığı üsse aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı yapıldı.

ABD'li askeri bir yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada bugün sabah saatlerinde yaşanan saldırıyı teyit etti. Yetkilinin açıklamasına göre, SİHA hedefine ulaşamadan vurularak düşürüldü, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Altyapıda da herhangi bir hasar oluşmadığı bilgisi paylaşıldı.

Suriye'de son günlerde Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye, Haseke iline bağlı Şeddadi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor. İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar yapıyor.