Arap medyası yayınladı: Hizbullah lideri Nasrallah suikastının görüntüleri ortaya çıktı mı?

İsrail’in 27 Eylül 2024’te Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’a yönelik düzenlediği suikasta ait olduğu iddia edilen görüntüler Arap medyasında paylaşıldı.

Gazete Pencere - Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçtiğimiz yıl suikasta uğrayan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırıya ait olduğu öne sürülen görüntüler yayımlandı. Arap medyasında paylaşılan videoda, bir kişinin motosikletine bindiği sırada yolun ortasına sığınak delici bir bombanın düştüğü ve patlamanın ardından yoğun toz ve moloz bulutunun yayıldığı görülüyor. Görüntüler, İsrail’in Nasrallah’ı hedef aldığı saldırıya ait olduğu iddiasıyla servis edildi.

Yeraltındaki sığınakta öldürülmüştü

64 yaşındaki Hasan Nasrallah, 27 Eylül 2024’te İsrail ordusunun Beyrut’un güneyinde bulunan ve “Hizbullah’ın kalesi” olarak bilinen Dahiye’de gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybetmişti. İsrail’in, Nasrallah’ın yeraltı sığınağını hedef aldığı belirtilirken, Hizbullah liderinin saldırıdan önce danışmanlarının uyarılarına rağmen bölgeden ayrılmayı reddettiği iddia edilmişti.

ABD’li senatör Mark Kelly, saldırıda 900 kilo ağırlığında ABD yapımı Mark 84 serisi bombanın kullanıldığını açıklamıştı.

Hizbullah’tan cenaze töreni duyurusu

Hasan Nasrallah’ın ölümünün ardından Hizbullah’ın yeni lideri Naim Kasım, Nasrallah için 23 Şubat’ta büyük bir cenaze töreni düzenleneceğini duyurdu. Örgüt, suikastın ardından Nasrallah’ın geçici olarak gizli bir yere defnedildiğini ve cenazenin daha sonra yapılacağını açıklamıştı.

İsrail ve Hizbullah arasında gerilim devam ederken, yayımlanan görüntülerin doğruluğu konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar