Avrupa'da büyük mafya operasyonu

Avrupa'da büyük mafya operasyonu
Dünyanın en büyük organize suç örgütlerinden İtalyan Ndrangheta'ya yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında 6 Avrupa ülkesinde dün düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu gözaltına alındı.DW Türkçe’nin...

Dünyanın en büyük organize suç örgütlerinden İtalyan Ndrangheta'ya yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında 6 Avrupa ülkesinde dün düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu gözaltına alındı.

DW Türkçe’nin haberine göre, Europol ve Avrupa'da suç soruşturmalarında adli işbirliğini koordine eden Eurojust tarafından yürütülen koordineli bir soruşturmanın parçası olan operasyonlar İtalya, Almanya, Belçika, Fransa, Portekiz ve İspanya'da düzenlendi.

Dünyanın en büyük mafya yapılanması olarak kabul edilen Ndrangheta hakkında kara para aklama, vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamaları yapılıyor.

İtalya ve Belçika makamları söz konusu suç örgütünün Ekim 2019 ile Ocak 2022 arasında 25 ton kokain kaçırdığını, ayrıca İtalya'da kısmi özerk bölge Kalabria'dan Belçika'ya 22 milyon eurodan fazla para aktardığını ileri sürüyor.

ALMANYA'DA BEŞ EYALETTE OPERASYON

Bavyera eyalet polisi baskınların, "Eureka Operasyonu" olarak adlandırılan ve üç yılı aşkın süredir devam eden bir soruşturma neticesinde gerçekleştirildiğini açıkladı. Alman güvenlik birimlerinden yapılan açıklamada operasyonlar kapsamında Bavyera eyaletinde dört, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 15 ve Rheinland Pfalz eyaletinde 10 kişinin yakalandığı, ev ve ofisler de dahil olmak üzere onlarca mekanda yapılan aramalarda ise delil niteliği taşıyabilecek çok sayıda belgenin ele geçirildiği bildirildi.