Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti
Gazete Pencere Haber MerkeziAzerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede 48 yaşında hayatını kaybetti.Ganire Paşayeva'nın yardımcısı Elbey Badirov, milletvekilinin komaya girdiğini ve Azerbaycan'ın başkenti...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede 48 yaşında hayatını kaybetti.

Ganire Paşayeva'nın yardımcısı Elbey Badirov, milletvekilinin komaya girdiğini ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Merkez Klinik Hastanesi'ne sevk edildiğini açıklamıştı. Bir süredir tedavisi devam eden Paşayeva'dan acı haber geldi.

Geçtiğimiz günlerde Paşeyevan'ın sağlık durumuna ilişkin konuşan gazeteci Fulya Öztürk, "Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Şimdi şöyle oluyor, durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi, bu haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik" demişti.

TIKLAYIN | Ganire Paşayeva kimdir?

Siyasetçilerin taziye mesajları

Ganire Paşayeva'nın ölümünün ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Azerbaycan’ımızın değerli milletvekili Ganire Paşayeva’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim… Kendisinin Türk dünyası için verdiği kıymetli mücadeleyi asla unutmayacağız… Tüm Azerbaycanlı kardeşlerime başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başsağlığı mesajında, "Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Genç yaşta aramızdan ayrılan Ganire Hanım’a Allah’tan rahmet, başta ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Can Azerbaycan’ın başı sağ olsun!" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Paşayeva için "Değerli dostum, Türk dünyasının seçkin ismi, Türkiye aşığı Ganire Paşayeva vefaat etmiştir. Azerbaycan’ın başı sağolsun: Allah rahmet eylesin" dileklerini dile getirdi.

Sinan Oğan ise "Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede maalesef ki vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türk dünyasına hizmetleri asla unutulmayacaktır…" şeklinde konuştu.