Bakan Fidan'dan Irak'ta terörle mücadele mesajı

Bakan Fidan'dan Irak'ta terörle mücadele mesajı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz."...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına "Bağdat'taki temaslarımın ardından bugün Erbil'de bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye-Irak ilişkileri çok dinamik bir şekilde ilerlemekte. Bağdat ve Erbil ile ilişkiler bizim için önemli." ifadeleri ile başlayan Bakan Fidan sözlerine şöyle devam etti;

"Gündemimizde çok önemli konular vardı. Bağdat'ta hükümeti oluşturan siyasi parti liderleri ile bir araya geldik. Hem bölgesel konuları hem ikili ilişkileri konuştuk.

Bugün Erbil'de görüşmelerimiz oldu. Kendilerinin de ifade ettiği gibi görüşmemizde bir çok konuyu masaya yatırma imkanımız oldu. Erbil Irak'ın sıkıntılı yıllarında her zaman bir istikrar şehri olarak devam etmiştir. Bunun devamının önemli olduğuna inanıyoruz. Her türlü yardım ve desteği yapmaya hazırız.

Terörle mücadele konusunda gösterilen işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Terör belasından kurtulmak için yapacağımız daha çok şey var. Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz.."