Bavulda cesedi bulunmuştu: Kripto milyonerin ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı

Bavulda cesedi bulunmuştu: Kripto milyonerin ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı
Arjantin'de cesedi parçalanmış bir halde bulunan kripto milyoneri Fernando Pérez Algaba'nın, öldürülmeden önce tehdit mesajları aldığı belirilendi.Arjantin'de hakkında kayıp ihbarı yapıldıktan birkaç gün sonra cesedi tespit...

Arjantin'de cesedi parçalanmış bir halde bulunan kripto milyoneri Fernando Pérez Algaba'nın, öldürülmeden önce tehdit mesajları aldığı belirilendi.

Arjantin'de hakkında kayıp ihbarı yapıldıktan birkaç gün sonra cesedi tespit edilen kripto milyoneri Fernando Pérez Algaba'nın cinayetine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Algaba'nın cesedi, parçalara ayrılmış halde bir grup çocuk tarafından bulunmuştu.

'Hayatında para diye bir şey olmayacak'

Algaba’nın telefonunu inceleyen polisler, cinayetten önce tehdit mesajları aldığını belirledi. Algaba'ya gönderilen bir sesli mesajda, “Seni öldüreceğim, sana çok daha kötü bir şey yapacağım. Gözlerini çıkaracağım ve ellerini keseceğim ve hayatında para diye bir şey olmayacak” ifadelerinin yer aldığı aktarıldı. Soyadının Iglesias olduğu belirtilen bir erkek tarafından atılan mesajda, “Çocuklarım üzerine yemin ediyorum, hapishaneye gitmek bir sorun değil” deniliyordu. İddiaya göre Algaba, Iglesias’ın oğluna 70 bin dolar borçlanmıştı.

'Benim paramla oynama'

Adrian Tesei isimli başka bir kişinin daha tehdit mesajları gönderdiği aktarıldı. Buna göre Tesei mesajda, "Seni tehdit etmiyorum. Sana kafanı koparacağımı söylüyorum. Para benim ve sen benim paramla oynama" diyordu. Öte yandan, Algaba’nın telefonuna ölmeden önce bir mesaj bıraktığı ve kripto para yatırımı sırasında çok büyük paralar kaybettiğini söylediği belirtildi. Cinayetten bir hafta önce İspanya'dan Arjantin'e giden Algaba'nın, “Eğer bana bir şey olursa herkes durumun farkında olsun” dediği aktarıldı.

Kafasına 3 Darbe Almış

New York Post'un otopsi raporundan aktardığına göre, Algaba'nın vücudu parçalanmadan önce kafasına üç kez darbe aldığı belirlendi. 

23 Temmuz Pazar günü Buenos Aires'in Ingeniero Budge kasabasında su kenarında oynayan çocuklar, kırmızı bir bavul bulmuştu. Çocukların ebeveynlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis geldi. Polis, bavulda bir kişinin bacaklarını ve ön kol kısmını, suda ise diğer kolunu buldu. 26 Temmuz Çarşamba günü ise cesedin kayıp başı ve bedeni bulundu.