Biden, Anayasa Mahkemesi'nin ırk unsuru kararını eleştirdi: "Büyük hayal kırıklığı"

Biden, Anayasa Mahkemesi'nin ırk unsuru kararını eleştirdi: "Büyük hayal kırıklığı"
ABD Başkanı Joe Biden, Anayasa Mahkemesi'nin, üniversite başvurularında ırk unsurunun değerlendirilmesini yasaklamasını "büyük hayal kırıklığı" şeklinde yorumladı.Beyaz Saray'da konuya ilişkin olarak basın toplantısı...

ABD Başkanı Joe Biden, Anayasa Mahkemesi'nin, üniversite başvurularında ırk unsurunun değerlendirilmesini yasaklamasını "büyük hayal kırıklığı" şeklinde yorumladı.

Beyaz Saray'da konuya ilişkin olarak basın toplantısı düzenleyen Biden, Anayasa Mahkemesi'nin 45 yıldır süregelen teamülü yok saydığına dikkati çekti. Biden ayrıca pozitif ayrımcılığın yanlış anlaşıldığını savundu.

Biden, üniversitelerin öncellikle başvurulardan nitelikli öğrencileri seçerek bir havuz oluşturduğunu, sürecin en sonunda kabul için bu havuzdan seçim yaparken ırk gibi farklı faktörleri gözettiğini kaydetti.

Ne olmuştu?

ABD Anayasa Mahkemesi, üniversite başvurularında çeşitlilik sağlamak adına ırk unsurunun değerlendirilmesini yasaklamıştı.

Irkın üniversite başvurularında değerlendirilmesinin anayasaya aykırı olarak kabul edildiği kararla, üniversitelerin ırk temelli pozitif ayrımcılık yapması engellenmişti.