Biden kampüs protestoları hakkında ilk kez konuştu

Biden kampüs protestoları hakkında ilk kez konuştu
ABD kampüslerinde protestolar artarken ABD başkanı hem ifade özgürlüğünün hem hukukun üstünlüğünün korunması çağrısında bulundu. Filistin yanlısı protestoların şiddete dönüşmesiyle üniversite kampüslerinde "düzenin hakim olması gerektiğini" söyledi.

Bugün ABD Başkanı Joe Biden, Filistin yanlısı protestolara ilişkin ilk defa konuştu.

Biden gazetecilere, Ulusal Muhafızların üniversite kampüslerine müdahale etmemesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca ABD Başkanı, protestoların İsrail ile Hamas arasındaki savaşa yönelik tutumunu ve politikalarını değiştirmediğini de söyledi.

Yüzlerce protestocunun polisin ayrılma emrine karşı gelmesi ve karşı protestocuların kampüsteki çadır kampına saldırmasından yaklaşık 24 saat sonra dün gece Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nde 100'den fazla kişi tutuklandı. UCLA'daki kaotik gece, New York City'deki Columbia Üniversitesi ve City College'daki tutuklamaların ardından geldi.

Protestolar nedeniyle bazı kurumlar yüz yüze törenleri iptal etti.

"Muhalefet asla düzensizliğe yol açmamalı"

Başkan, Beyaz Saray'ın Roosevelt Odası'ndan "Vandalizm, izinsiz girme, camları kırma, kampüsleri kapatma, derslerin ve mezuniyetlerin iptal edilmesine zorlama - bunların hiçbiri barışçıl bir protesto değil" dedi.

"İnsanları tehdit etmek, korkutmak, insanlara korku salmak barışçıl bir protesto değildir. Yasalara aykırıdır. Muhalefet demokrasinin esasıdır, ancak muhalefet asla düzensizliğe veya başkalarının haklarının inkarına yol açmamalı ki öğrenciler yarıyılı bitirsin ve derslerini tamamlasın."