Biden, Trump'ı hedef aldı: Trump, Biden’ı felaket tellallığı' ile suçladı

Biden, Trump'ı hedef aldı: Trump, Biden’ı felaket tellallığı' ile suçladı
ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için çalışmalarına  Pennsylvania eyaletinde başlayan Başkan Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'ı işaret ederek "Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit" olarak tanımladı. ...
ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için çalışmalarına  Pennsylvania eyaletinde başlayan Başkan Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'ı işaret ederek "Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit" olarak tanımladı.  Biden’a yanıt veren eski başkan Trump, Biden'ı 'acınası bir felaket tellallığı' ile suçladı.

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için kampanyasına Pennsylvania eyaletinde başladı. Demokrat Partili Başkan, ilk konuşmasında, ABD'nin eski başkanlarından ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump'ın 'Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit' olduğunu söyledi. Trump ise verdiği yanıtta Biden'ın 'acınası bir felaket tellallığı' yaptığını ileri sürdü.

Biden: O gün neredeyse Amerika’yı tamamen kaybediyorduk'

ABD Başkanı Biden, 6 Ocak 2021'de yaşanan Kongre baskınının 3'üncü yıldönümü ve seçim kampanyasının başlangıcı dolayısıyla Pennsylvania eyaletinin Valley Forge bölgesinde düzenlenen etkinlikte konuştu. Trump'ı hedef alan Başkan Biden, bu yılki seçimlerde rakibi olması beklenen eski ABD başkanını 'Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit' olarak tanımladı.

Joe Biden, konuşmasında, 6 Ocak Kongre baskını gününü "Neredeyse Amerika'yı o gün tümüyle kaybediyorduk" sözleriyle ifade ederek "Trump'ın kim olduğunu hepimiz biliyoruz, asıl soru biz kimiz?" dedi. Biden, Bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerinin demokrasi için bir test olacağını vurgulayarak, "Oy pusulasında demokrasi olacak, oy pusulasında sizin özgürlüğünüz olacak" sözleriyle kendisine oy istedi.

Trump: Halk için önemli olan tek bir konudan bahsetmiyor

Biden’in açıklamalarının ardından Iowa'daki Sioux Merkezi'nde konuşan Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump, Biden'ın 'acınası bir felaket tellallığı' yaptığını söyledi.

The New York Times'ın aktardığına göre, Donald Trump, Joe Biden'ın 'çalışkan Amerikalılar için önemli olan tek bir konu hakkında konuşamadığını çünkü halkı hayal kırıklığına uğrattığını ve onlara ihanet ettiğini' söyledi. Biden'ın konuşmasını da ti'ye alan Trump, ABD Başkanı'nın konuşması boyunca kekelediğini ileri sürdü.