Biden'den Netanyahu’ya: Hata yapıyor, yaklaşımına katılmıyorum

Biden'den Netanyahu’ya: Hata yapıyor, yaklaşımına katılmıyorum
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik tutumunda "hata" yaptığını söyleyerek İsraillilere ateşkes çağrısında bulundu.

Bir hafta önce yapılan ve dün yayımlanan röportajında Biden, Netanyahu hakkında "Yaptığı şeyin hata olduğunu düşünüyorum. Yaklaşımına katılmıyorum" dedi.

Biden, Gazze'nin önümüzdeki altı ila sekiz hafta içinde "tüm gıda ve ilaçlara tam erişimi" olması gerektiğini söyledi.

ABD'nin savaşa desteğinin devam etmesinin İsrail'in daha fazla gıda ve ilaç girişine izin vermesine bağlı olduğu uyarısında bulundu.

Biden, "İsraillileri ateşkes çağrısı yapmaya ve önümüzdeki altı, sekiz hafta boyunca ülkeye giren tüm gıda ve ilaçlara tam erişim izni vermeye çağırıyorum" dedi.

Biden daha önce Hamas'ın ateşkesi kabul etmesi ve kalan rehineleri serbest bırakması gerektiğini söylemişti.

İsrail, Gazze'ye yardımların girişini ve dağıtımını engellediğini reddediyor ve sahadaki Birleşmiş Milletler kuruluşlarını, girmesine izin verilen yardımları ihtiyacı olan insanlara ulaştıramamakla suçluyor.

Biden'ın mülakatı, Nisan ayı başında Gazze'de insani yardım faaliyetlerinde bulunan World Central Kitchen’ın 7 personelinin İsrail'in hava saldırısında öldürülmesi sonrasında yapıldı ve ABD'de İspanyolca yayın yapan Univision TV'de yayımlandı.