BM: Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir

BM: Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan bir rapora göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanları sonucunda yerle bir olan konutların yeniden inşası ortalama olarak 80 yıl sürebilir.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik uzun süreli saldırıları, bölgede büyük bir yıkıma neden oldu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yayınlanan rapor, bölgedeki yıkımın boyutlarını gözler önüne serdi. Rapora göre, İsrail'in 7 aydır devam eden bombardımanları milyarlarca dolarlık zarara yol açtı ve bölgede 80 binden fazla konut yıkıldı.

BM raporunda, Gazze Şeridi'nde yerle bir olan konutların yeniden inşasının ortalama olarak 80 yıl sürebileceği belirtiliyor. Rapor, en iyi senaryoda bile inşaat malzemelerinin 2021'deki son krize göre 5 kat daha hızlı tedarik edilmesine rağmen yeniden inşanın 2040 yılına kadar sürmesinin beklendiğini ifade ediyor.

2024/04/19/gazze-hamas-savas-israil.jpeg

Raporda, Gazze'nin nüfusundaki yoksulluk oranlarına da dikkat çekiliyor. Saldırıların 9 ay sürmesi durumunda, yoksulluk oranının ikiye katlanarak yüzde 38.8'den yüzde 60.7'ye yükselmesi bekleniyor. Bu durum, bölgedeki insanların yaşam koşullarının ne kadar ciddi şekilde etkilendiğini gösteriyor ve uluslararası toplumun acil yardım ve çözümler bulma konusundaki sorumluluğunu vurguluyor.

2024/04/19/gazze-hamas-savas.jpg