Çin ile Sırbistan arasında 28 anlaşma imzalandı

Çin ile Sırbistan arasında 28 anlaşma imzalandı
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pekin'de düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Forumu için Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve eşi Peng Liyuan'ı havalimanında Peng Vucic ile eşi Tamara Vucic karşıladı.

Çin ile Sırbistan arasındaki "kapsamlı stratejik ortaklık" seviyesindeki ilişkiler "ortak gelecek" seviyesine yükseltildi.

Fransa, Sırbistan ve Macaristan’ı kapsayan 5 yıl sonra ilk Avrupa turu çerçevesinde Sırbistan’a iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiren Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, bu sabah başkent Belgrad’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesinde toplanan yüzlerce kişi de iki ülkenin bayraklarını sallayarak Çin yanlısı sloganlar attı. Törenin sona ermesinin ardından Şi ve Vucic ikili görüşmeye geçti. İki lider daha sonra Sırbistan ile Çin hükümetlerarası toplantısına başkanlık etti.

Çin Devlet Başkanı Şi ise Çin ile Sırbistan ilişkilerinin tarihinde yeni bir dönem başlattıklarını ifade ederek, "Sırbistan, ortak bir gelecek inşa ettiğimiz ilk Avrupa ülkesi oluyor" dedi. Bugün gerçekleştirilen görüşmeler ile imzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki iş birliğinin gücünü ortaya koyduğunu vurgulayan Şi, "Sırbistan ve Çin, uluslararası planda birbirlerini güçlü bir şekilde desteklemeye devam ediyor. Çin, Sırbistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin muhafaza edilmesini destekliyor" dedi.