Çin ve Ukrayna başkanları ilk kez görüştü

Çin ve Ukrayna başkanları ilk kez görüştü
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping savaşın başlamasından bu yana ilk kez telefonda görüştü. Çin resmi Haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, görüşme talebinin Ukrayna’dan...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping savaşın başlamasından bu yana ilk kez telefonda görüştü. Çin resmi Haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, görüşme talebinin Ukrayna’dan geldiği, iki liderin Çin-Ukrayna ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna krizini ele aldığı bildirildi.

Çin’in barış görüşmelerinin ilerletilmesi, ateşkes sağlanması ve en kısa sürede barışın sağlanması için çalışmayı sürdüreceğine dikkat çeken Xi Jinping, Pekin yönetiminin siyasi çözüm konusunda tüm taraflarla iletişim kurulması için Ukrayna’ya özel temsilci göndereceğini kaydetti.

Zelenski ise ülkesinin Çin ile ilişkilerini derinleştirmeyi istediğine işaret ederek, “Xi Jinping ile uzun ve anlamlı bir telefon görüşmesi yaptım. Dünyada barış ve istikrarı korumak için Çin ile birlikte çalışmayı istiyoruz” dedi.