CNN'e konuşan İsrailli yetkili: Hamas'ın bebeklerin kafalarını kestiği iddiasını hükümet doğrulamıyor

CNN'e konuşan İsrailli yetkili: Hamas'ın bebeklerin kafalarını kestiği iddiasını hükümet doğrulamıyor
Gazeteci Ragıp Soylu, CNN'e konuşan bir İsrailli yetkilinin, İsrail hükümetinin Hamas'ın cumartesi günü gerçekleştirdikleri şok saldırıda bebeklerin kafalarını kestikleri iddiasını doğrulamadığını belirterek söz konusu...

Gazeteci Ragıp Soylu, CNN'e konuşan bir İsrailli yetkilinin, İsrail hükümetinin Hamas'ın cumartesi günü gerçekleştirdikleri şok saldırıda bebeklerin kafalarını kestikleri iddiasını doğrulamadığını belirterek söz konusu bu açıklamanın kamuoyuna yapılan açıklamayla çeliştiğini belirtti.

Ragıp Soylu'nun CNN'e konuşan İsrailli yetkilinin aktardığı konuşma şöyle:

"Hamas militanlarının kafa kesme ve diğer IŞİD tarzı vahşetleri gerçekleştirdiği vakalar olmuştur. Ancak kurbanların kadın mı erkek mi, asker mi sivil mi, yetişkin mi çocuk mu olduğunu teyit edemiyoruz" dedi.

Kfar Aza kibbutzunda çocukların başlarının kesildiğine dair iddialar salı günü İsrail medyasında ortaya çıktı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) daha sonra CNN'e yaptığı açıklamada olay yerini bir 'katliam' olarak tanımladı. IDF, kadınlar, küçük çocuklar ve yaşlıların 'IŞİD'in eylem tarzıyla vahşice katledildiğini' söyledi.

Başbakan Benjamin Netanyahu'nun sözcüsü çarşamba günü yaptığı açıklamada Kfar Aza'da bebeklerin ve küçük çocukların 'kafaları kesilmiş' halde bulunduğunu söyledi. Günün ilerleyen saatlerinde bir IDF sözcüsü de teröristlerin çocukların kafalarını kestiğini söyledi."

Diğer yandan ABD Başkanı Joe Biden, Yahudi cemaati liderlerine seslendiği konuşmasını bitirirken İsrail'de öldürülenler arasında başları kesilen çocukların fotoğraflarını gördüğünü söyledi.

Biden, doğrulanmayan iddiaya ilişkin, “Bu işi uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve teyit edeceğimi hiç düşünmezdim” dedi.

BBC'ye konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Biden'ın bu tür görüntüleri görmediğini söyleyerek başkanın açıklamalarından geri adım attı. Yetkili, “Biden İsrail'den gelen haberlere atıfta bulunuyordu" dedi.

Hamas internet sitesinden yayımladığı açıklamayla çocukların başlarını kestiği iddialarını yalanlamış, ''Bu asılsız iddiaları ve uydurmaları şiddetle kınıyoruz” demişti.