Dışişleri Bakanı Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Rasmussen'le görüştü: Kur'an'a karşı saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanı Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Rasmussen'le görüştü: Kur'an'a karşı saldırıları kınadı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemlerle gündeme gelen Danimarka'nın Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefonda görüştü. Eylemleri yayımlanan yazılı açıklamalarla lanetleyen...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemlerle gündeme gelen Danimarka'nın Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefonda görüştü. Eylemleri yayımlanan yazılı açıklamalarla lanetleyen Fidan, mevkidaşıyla olan görüşmesinde kınamasını yineledi.

İsveç'in ardından Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e karşı İslamofobik saldırılar yaygınlaştı.

Türk yetkililer bu saldırıları ağır bir dille kınarken son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik, saldırılardan Danimarka makamlarını sorumlu tutmuştu.

Bugün Dışişleri Bakanı Fidan ve Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yinelemiştir. Bakan Fidan devamla, Avrupa’daki İslam karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını, hatta bunun bir salgın haline gelmiş olduğunu vurgulayarak, ifade özgürlüğü adı altında söz konusu aşağılık eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmiştir. Bakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetinin derhal harekete geçmesini beklediğimizi de kaydetmiştir" denildi.