Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'nin güneyinde insanlık dramı var

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'nin güneyinde insanlık dramı var
Gazze Şeridi’ndeki bir Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilisi, İsrail'in güneydeki Han Yunus ve Refah şehirleri çevresindeki bombalamalarını yoğunlaştırması nedeniyle bölgedeki durumun her geçen saat daha da kötüleştiğini...

Gazze Şeridi’ndeki bir Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilisi, İsrail'in güneydeki Han Yunus ve Refah şehirleri çevresindeki bombalamalarını yoğunlaştırması nedeniyle bölgedeki durumun her geçen saat daha da kötüleştiğini söyledi.

WHO’nun işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak, “Durum her geçen saat daha da kötüleşiyor” dedi.

Peeperkorn, “Bombalama, Han Yunus'un güney bölgeleri ve hatta Refah dahil olmak üzere her yerde yoğunlaşıyor” şeklinde konuştu.

WHO yetkilisi, Gazze'ye ‘çok az’ insani yardımın ulaştığını ve Dünya Sağlık Örgütü'nün, bombardımandan kaçmak için daha fazla insanın güneye göç etmesi nedeniyle yoğun nüfuslu bölgedeki sağlık sisteminin zayıflığından derin endişe duyduğunu söyledi.

Peeperkorn, büyüyen bir insani felaketle karşı karşıya kalındığını duyurdu.

WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'e bu talimatı geri çekmesi yönünde çağrıda bulundu.