Epstein Davası'nda ismi geçen Banu Küçükköylü iddiaları yalanladı: İsim benzerliği olduğunu anlattı

Epstein Davası'nda ismi geçen Banu Küçükköylü iddiaları yalanladı: İsim benzerliği olduğunu anlattı
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan gözaltında tutulurken hapishanede ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin Türkiye ile...
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan gözaltında tutulurken hapishanede ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin Türkiye ile ilgili olan kısmına ait resmi belgeleriyle sosyal medyada paylaşımlarda bulundu. Türkiye'den Turabi Fırat ve Refia Banu Küçükköylü'nün yer aldığı davada Haskoloğlu'nun iddialarına göre Epstein, Küçükköylü'ye tecavüz ederek, pasaportunu sakladı. Kendisini yerel yargıç olarak tanıtan biri de dahil olmak üzere çok sayıda erkeğin tecavüzüne uğradı. Gazeteci Mehmet Sumer ise, Epstein iddianamesinde uçak listesinde ismi geçen Banu Küçükköylü olduğu düşünülen Banu Hanım'la görüşerek davayla herhangi bir ilgisi olmadığını aktardı. 

Geçtiğimiz günlerde herkese açık yayınlanan Epstein’e ait özel jete binenlerin tam listesinde Türkiye'den de iki isim yer alıyor.

Epstein’in uçağına bindiği belirtilen birbirinden çok farklı alanlarda önemli isimlerin olduğu kişiler arasında ABD’nin eski başkanları, Donald Trump ve Bill Clinton yer alıyor. Birçok oyuncu, şarkıcı, üst düzey yargı yetkilileri, akademisyenler bulunuyor. Bunun yanında genç kadınların bu uçağı sık kullandığı bu kadınlar arasında ise göze çarpan önemli isimlerden birisi Refia Banu Küçükköylü olduğu görülüyor. Öte yandan Türkiye'den bir diğer isim ise Turabi Fırat.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan gözaltında tutulurken hapishanede ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin Türkiye ile ilgili olan kısmına ait resmi belgeleriyle sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

Haskoloğlu'nun sosyal medyada yaptığı paylaşımda yer alan iddialarına göre; 1991 yılında güzellik yarışmasına Küçükköylü, ABD’de ev alım satımı işlerine giriyor. Epstein'in kendisini işe almak istediğini hatta pahalı hediyeler aldığını ve aylar süren çabanın karşısında çalışmaya ikna edildiğini anlatıyor. 2008 Ocak ayında Epstein'ın Palm Beach'teki malikanesine giderek Epstein'ın saçını kesmek üzere işe alındığını söyleyen Küçükköylü, Epstein'in çıplak halde iken Maxwell'in yardımıyla tecavüz ettiğini belirtiyor. Epstein, Küçükköylü'nün pasaportunu Palm Beach'teki evinde kilitli bir kutuda sakladığı; kadının aylar boyunca, kendisini yerel yargıç olarak tanıtan biri de dahil olmak üzere çok sayıda erkeğin tecavüzüne uğruyor.

Epstein bakire olmayan ancak küçük yaşta görülen kadınları da bekaret ameliyatı yaptırıyor.

İbrahim Haskoloğlu, X paylaşımında şu ifadelere yer veriyor;

''Küçükköylü ile ilgili gelişmeler burada bitmiyor bazı İngiliz gazeteler Banu Küçükköylü isminin Epstein için sıradan bir isim olmadığını söylüyorlar. Bunlardan birisinde Banu Küçükköylü ve Johanna Sjoberg’in İngiliz Prens Andrew ile Epstein’in adasında beraber olduğu. İngiliz medyasında bu haberi yapan gazetecilere ulaştığımda da onlar da aynı şekilde Jane Doe isminin saklanmak için kullanıldığını kısaltma olarak BK dendiğini ve bunun da Banu Küçükköylü olduğunu söylüyorlar. 

Türkiye ile ilgili Epstein’in küçük çocukları Türkiye’den kaçırdığı yönünde hiçbir veri ve ifade bulunmuyor. Prens Andrew ve eski eşi Sarah Ferguson ile Epstein adasına ziyaretler yapması dikkat çeken noktalardan birisi oluyor. Çünkü York Düşesi Sarah Ferguson yaklaşık 15 sene önce Türkiye’ye özel bir ziyaret gerçekleştirmişti ve bu ziyarette gizli bir şekilde Türkiye’deki çocuk esirgeme kurumlarındaki koruma altındaki özellikle engelli çocukların videolarını gizli şekilde çekmişti.

Bunu yapmasındaki amacı Türkiye’deki koruma altındaki çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek olarak açıklamıştı. Türk makamları, Sarah için karşı dava açtı ve Türkiye’ye iadesi için çalışmalar başlattı. Ancak İngiltere atfedilen suçun İngiltere’de bir suç olmadığını ve iade edilemeyeceğini söyledi. Sarah da Türkiye’de yetkilendirdiği avukat aracılığıyla Türkiye’den özür diledi.''

 

Tüm bu iddialara ilişkin Gazeteci Mehmet Sumer ise, Epstein iddianamesinde uçak listesinde ismi geçen Banu Küçükköylü olduğu düşünülen Banu Hanım'la görüşerek davayla herhangi bir ilgisi olmadığını aktardı.

Banu Hanım, Sumer'e, kendisinin 1991 yılında güzellik yarışmasına katılan, bir dönem Amerika'da yaşayan biri olduğunu ancak Epstein ile ve davayla yakından uzaktan ilgisi olmadığını ortada bir isim benzerliği olduğunu anlattı.

Mehmet Sumer'in X paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

''Epstein davasında Jane Doe BK olarak geçen ve Epstein tarafından tecavüze uğradığını iddia eden kişinin ifadeleri geçen hafta kamuoyuyla paylaşılan iddianamede yer almıyor. O farklı bir iddianamede yer alan iddialar.

Türk medyasında Epstein'in pilotunun Türkiye ve Çek Cumhuriyeti'nden küçük kızları ABD'ye götürdüğünü kabul ettiği iddia ediliyor. Bu doğru değil, pilot bu konudaki soruya karşı cevap vermeme hakkını kullandığını söylüyor.''

Jeffrey Epstein olayı nedir?

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein'ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew'un New York ve Londra'da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne sürerek 2021'de New York'ta dava açmıştı. Giuffre, Prens'in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

TIKLAYIN I Mark Epstein, kardeşi Epstein'i savundu: "Sadece iyi vakit geçiriyordu"

TIKLAYIN I Mossad ajanı olduğu iddia edilen Jeffrey Epstein kimdir?

TIKLAYIN I ABD’deki Epstein dava dosyalarının 3’üncü kısmı da kamuoyuna açıklandı

TIKLAYIN I Epstein davasında yeni gelişme: İddianamede 2 Türk vatandaşının da ismi geçiyor

TIKLAYIN I ABD’deki Epstein davasında ikinci intihar!

TIKLAYIN I Epstein davasında İstismarla suçlanan Prens Andrew, para vererek kurtuldu