Eski başkan cezaevinden askeri hastaneye götürüldü

Eski başkan cezaevinden askeri hastaneye götürüldü
Sudan ordusu, ülkede çatışmalar başlamadan önce eski devlet başkanı Ömer El Beşir’in cezaevinden askeri hastaneye transfer edildiğini açıkladı.Askeri bir darbeyle iktidara gelen Beşir, 30 yılın ardından 2019’da yaygın...

Sudan ordusu, ülkede çatışmalar başlamadan önce eski devlet başkanı Ömer El Beşir’in cezaevinden askeri hastaneye transfer edildiğini açıkladı.

Askeri bir darbeyle iktidara gelen Beşir, 30 yılın ardından 2019’da yaygın protestoların ardından başka bir darbeyle devrilmiş, yolsuzluk suçlamasıyla iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ordudan yapılan açıklamada, Beşir’in yanı sıra eski rejimin 30 üyesinin de cezaevinden transfer edildiği belirtildi. Bunlar arasında yer alan Ahmed Harun da bir açıklama yaparak kendisinin ve diğer eski yetkililerin artık hapiste olmadığını söyledi.

Harun, başkent Hartum’daki Kober cezaevinde tutuluyordu ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından Darfur bölgesindeki çatışmalarda savaş suçu işledikleri suçlamasıyla karşı karşıya olanlar arasındaydı.