Eski İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano öldü

Eski İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano öldü
Eski İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, 98 yaşında hayatını kaybetti. Roma’da tedavi gördüğü klinikte vefat eden Napolitano’nun durumunun son zamanlarda kötü olduğu biliniyordu. İtalya'nın cumhuriyet tarihinde iki...

Eski İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, 98 yaşında hayatını kaybetti. Roma’da tedavi gördüğü klinikte vefat eden Napolitano’nun durumunun son zamanlarda kötü olduğu biliniyordu. İtalya'nın cumhuriyet tarihinde iki kez cumhurbaşkanı seçilen ilk isim olan Napolitano, cumhurbaşkanlığı döneminde 2009 yılında Türkiye'yi ziyaret etmişti.

2006-2015 yıllarında Cumhurbaşkanlığı yapan Giorgio Napolitano, Roma’da bir süredir tedavi gördüğünü hastanede 98 yaşında hayatını kaybetti. Napolitano’nun durumunun son günlerde kötüye gittiği belirtiliyordu.

Napolitano’nun vefatı ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, yayınladığı taziye mesajında, “Ölümü beni derinden üzüyor, Cumhuriyet’in şükran duygularını sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Başbakan Giorgia Meloni de İtalyan hükümeti adına Napolitano’nun ailesine başsağlığı diledi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da “İtalya için kritik zamanlarda doğru ve önemli seçimler yapan kişi” olarak tanımladığı Napolitano’nun ölüm haberini derin üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de “X” platformundaki paylaşımında, Napolitano’nun vefatı dolayısıyla yas tuttuğunu ifade etti.

İtalya'nın cumhuriyet tarihinde iki kez cumhurbaşkanı seçilen ilk isim olan Napolitano, cumhurbaşkanlığı döneminde 2009 yılında Türkiye'yi ziyaret etmişti.