Eurovision'da yükselen ses ateşkes çağrısı! Belçika televizyonu yayını kesti, İsrailli şarkıcı yuhalandı

Eurovision'da yükselen ses ateşkes çağrısı! Belçika televizyonu yayını kesti, İsrailli şarkıcı yuhalandı
Eurovision'na İsrail'e yönelik protestolar damgasını vurdu. Belçika'nın VRT televizyonu, yayını bir anda kesip İsrail'in insan hakları ve basın özgürlüğüne yönelik ihlallerini kınadığı ve ateşkes talep ettiği mesajı paylaştı.

Belçika'da Flamanca yayın yapan VRT, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision'ın ikinci yarı finalinin başında yayını keserek İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti.

Kanalın yayımladığı mesajda "Bu, bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes" ifadeleri kullanıldı.

Belçikalı iki bakan, daha önce İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları sürdükçe Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaması gerektiğini düşündüklerini bildirmişti.

303974.jpg

Gazze için ateşkes çağrısı

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek sanatçılar, Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Avrupa’nın birçok ülkesinden farklı kesimler, 11 Mayıs'ta İsveç'in Malmö kentinde finali yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'ndan İsrail'in menedilmesi yönünde çağrılarda bulunmuştu.

81374595.jpg

İsrailli şarkıcı yuhalandı

İsrail'i temsil eden "Hurricane" isimli şarkı ise finale kadar yükseldi.

Eden Golan, sahneye çıktığı sırada anında protesto edildi. Seyirciler arasından yüksek sesle "Özgür Filistin" sloganı yükseldi.

İsrailli sanatçı Eurovision 2024'teki performansıyla yuhalanırken, yayın sırasında o anların sansürlenmesi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.