Fransa kamu çalışanlarına WhatsApp ve Telegram'ı yasakladı
Fransa hükümeti, ulusal güvenliği gerekçe göstererek bakanlar dahil tüm kamu çalışanlarına WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını yasakladı. Bu uygulamaların yerine, hükümet tarafından geliştirilen güvenli mesajlaşma uygulaması Tchap'ın kullanılması zorunlu hale getirildi.
Le Figaro'nun haberine göre, hükümetin yayınladığı genelgede, WhatsApp ve Telegram'ın temel güvenlik garantilerini sağlamadığı belirtildi. Bakanlıklar Arası Dijital Direktörlük (Dinum) tarafından geliştirilen Tchap uygulaması, kamu personeli arasında güvenli iletişimi sağlamak amacıyla hayata geçirildi.
Genelgeye göre, tüm kamu personelinin 1 Eylül'e kadar Tchap uygulamasını indirmesi ve kullanmaya başlaması istendi. Bu kararla birlikte, Fransa devleti kendi iç iletişimini daha güvenli bir platformda yürütmeyi hedefliyor.
Kaynak:Haber Merkezi