Fransa’da, “Wagner terör örgütü ilan edilsin” tasarısı kabul edildi

Fransa’da, “Wagner terör örgütü ilan edilsin” tasarısı kabul edildi
Fransa Ulusal Meclisi, Avrupa Birliği'nin, Rus güvenlik şirketi Wagner’i "terör örgütü" listesine alma çağrısı yapan karar tasarısını kabul etti.Fransız Ulusal Meclisi, Avrupa Birliği'nin (AB), Rusya’nın güvenlik şirketi...

Fransa Ulusal Meclisi, Avrupa Birliği'nin, Rus güvenlik şirketi Wagner’i "terör örgütü" listesine alma çağrısı yapan karar tasarısını kabul etti.

Fransız Ulusal Meclisi, Avrupa Birliği'nin (AB), Rusya’nın güvenlik şirketi Wagner’i "terör örgütü" listesine alma çağrısı yapan karar tasarısını kabul etti.

Fransa Meclisi Genel Kurul oturumunda, Fransa’nın ve AB’nin Wagner’i "terör örgütü" listesini almasını talep eden tasarı görüşüldü.

Yaptırım gücü olmayan tasarı, Genel Kurulda oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste temsil edilen tüm siyasi grupların oylamada tasarıya destek verdiği görüldü.

Kabul edilen kararda, ABD, AB ve İngiltere’nin, Wagner ve yetkililerine yaptırım uyguladığına değinilerek, Wagner’in Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başlangıcından bu yana Ukrayna’daki çatışmalara katılım gösterdiği kaydedildi.

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Fransa Meclisi’ne gönderdiği görüntülü mesajda alınan karardan dolayı teşekkür etti ve diğer Batı ülkelerinin de bu yönde tavır alması yolundaki beklentisini dile getirdi.

Paris, başta Mali olmak üzere Wagner’i, Batı Afrika’da Fransa çıkarlarına karşı kampanya yürütmekle de suçluyor.