Gazze'de esir değişimi ve ateşkes görüşmelerinde ‘önemli ilerleme’ kaydedildi

Gazze'de esir değişimi ve ateşkes görüşmelerinde ‘önemli ilerleme’ kaydedildi
Mısır medyası, Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerinde ve esir değişimi anlaşmasında ilerleme olduğunu bildirdi. Kahire'deki müzakerelerde taraflar arasında yakınlaşma sağlandığı belirtildi.

Mısır medyası bu sabah erken saatlerde, kaynağı üst düzey bir yetkiye dayandırdığı haberinde, Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmeleri ile esir değişimi anlaşması konusunda önemli gelişmeler yaşandığını raporladı.

Arap Dünyası Haber Ajansı'nın (AWP) el-Kahire el-İhbariyye televizyon kanalından aktardığına göre, söz konusu kaynak, Kahire'deki müzakere turunun taraflar arasındaki bakış açılarının birbirine yakınlaştırılmasında büyük ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Kaynak, Mısır'ın Gazze Şeridi'nde bir ateşkes anlaşmasına varma çabalarının devam ettiğini ve birçok anlaşmazlık noktasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı. Ayrıca, Katar ve Hamas heyetlerinin görüşmelerin tamamlanmasının ardından Kahire'den ayrıldığını ve iki gün içinde nihai anlaşmanın şartları üzerinde anlaşmak üzere yeniden döneceklerini belirtti.

ABD ve İsrail heyetlerinin ise birkaç saat içinde Kahire'den ayrılacaklarını ve anlaşma ile ilgili istişarelerin önümüzdeki iki gün boyunca devam edeceğini aktaran kaynak, sürecin sonuçlanmasıyla ilgili umut verici bir ivme olduğunu dile getirdi.