Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 787'ye yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 787'ye yükseldi
İsrail'in, Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sonrasında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 787'ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin en az 8 bini ise çocuklardan oluşuyor.Gazze'de...

İsrail'in, Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sonrasında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 787'ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin en az 8 bini ise çocuklardan oluşuyor.

Gazze'de bulunan Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 179 artarak 18 bin 787'ye yükseldiğini duyurdu.

1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından İsrail tarafından başlayan saldırılar Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinde insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonrası ise 3 Filistinli yaşamını yitirdi.

Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail'in, kentin doğusunda düzenlediği İHA saldırısında, 10 Filistinlinin de yaralandığı aktarıldı. Askerlerin, Filistinlilerin evlerine ateş açtığı ve göz yaşartıcı gaz bombası attığı aktarıldı.

İsrail ordusunun, daha önce Cenin kentinde 3 evi bombaladığı, 8 Filistinliyi öldürdüğü duyurulmuştu.

200'e yakın Filistinli'nin gözaltına alındığı vurgulandı

İsrail ordusunun, işgal altındaki Cenin kenti ile Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve kuşatma devam ediyor. Kampı kuşatma altında tutan İsrail ordusu, sağlık ekiplerinin içeri girişine kısıtlama getiriyor. Görgü tanıkları, Cenin Mülteci Kampı'nda, dün yaklaşık 100 Filistinlinin, bugün de benzer şekilde 100'e yakın Filistinlinin gözaltına alındığını vurguladı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 787

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı en az 8 bini çocuk olmak üzere, 18 bin 787'ye yükseldi.

İsrail basını ise 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını duyurdu.