Hamas'tan açıklama geldi: İsrail'le 2. bir ateşkes olacak mı?

Hamas'tan açıklama geldi: İsrail'le 2. bir ateşkes olacak mı?
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin sona ermesinin ardından bölgeden bombardıman sesleri yükseliyor. İsrail güçleri saldırılarını Gazze'nin kuzeyinde yoğunlaştırdı. Bölge jetler ve topçu atışlarıyla vuruluyor.İsrail...

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin sona ermesinin ardından bölgeden bombardıman sesleri yükseliyor. İsrail güçleri saldırılarını Gazze'nin kuzeyinde yoğunlaştırdı. Bölge jetler ve topçu atışlarıyla vuruluyor.

İsrail güçleri Cebaliye Mülteci Kampı’na yönelik hava saldırısı düzenledi. Filistin resmi ajansı Wafa’da yer alan habere göre, öğle saatlerinde gerçekleşen saldırıda 100’den fazla can kaybı var. Ajans, saldırıda onlarca kişinin de yaralandığını ve enkaz altında kalanlar olduğunu da yazdı.

Mülteci kampına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının ardından, bölgeden topçu atışı sesleri yükselmeye başladı.

Reuters'tan ateşkes görüşmesi iddiası

Saldırılar sürerken İngiliz haber ajansı Reuters önemli bir haber servis etti. Ajans, yeniden ateşkes için Doha’da bir görüşme gerçekleştirildiğini yazdı.

Habere göre görüşme, İsrail'in istihbarat servisi Mossad ekibi ile Katarlı arabulucular arasında yapıldı.

Görüşmede yeni rehine takası ile yeni ateşkese odaklanıldı.

Akşam saatlerinde de Hamas'tan rehine takasına ilişkin bir açıklama geldi.

Hamas'tan açıklama

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Gazze'deki savaş bitene kadar İsrail'le esir takası olmayacak" denildi.

Ateşkes sağlanmadığı ve tüm Filistinli tutuklular salınmadığı sürece İsrailli rehinelerin serbest bırakılmayacağı vurgulanan açıklamada, gerı̇ye kalan rehı̇nelerin İsraı̇l askerlerı̇ ile İsraı̇l ordusunda görev yapmış sı̇vı̇ller olduğu iddia edildi.