Hollanda'da hükümet düştü!

Hollanda'da hükümet düştü!
Hollanda’da, mültecilerin savaş sona erince ülkelerine gönderilmesini öngören yeni iltica planında anlaşamayan koalisyon hükümeti düştü.Başbakan Mark Rutte liderliğinde koalisyonu oluşturan 4 parti, Çarşamba gününden bu...

Hollanda’da, mültecilerin savaş sona erince ülkelerine gönderilmesini öngören yeni iltica planında anlaşamayan koalisyon hükümeti düştü.

Başbakan Mark Rutte liderliğinde koalisyonu oluşturan 4 parti, Çarşamba gününden bu yana tartıştıklar yeni iltica planı konusunda anlaşma sağlayamadı.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Rutte, istifasını Kral Willem - Alexander’a sunacak.

Bugün günü üçüncü kez toplanan hükümet ortağı partiler anlaşamadı.

Özellikle savaş bölgesinden gelen mültecilerin geri gönderilmesi ve bu kişilerin aile birleşimine sınırlama getirilmesi maddesi konusunda görüş birliği sağlanamadı.

Koalisyonun küçük ortağı teklife "zorbalık" dedi

Hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Birliği Partisi (CU), savaş bölgelerinden gelen mültecilerin aile birleşimi için 2 yıl beklemesi ve aile birleşiminin yılda 200 kişi ile sınırlanması önerisini “zorbalık” olarak değerlendirdi.

Hükümetin liberal ortağı Demokratlar 66 Partisi (D66) de, CU’ya destek vererek bu maddeye karşı çıktı.

Rutte, bu tavrından dolayı özür dilese de hükümet ortaklarına göre güven çok fazla zedelendi ve hükümetin düşüşü kaçınılmaz hale geldi.